Deze bavaroistaart zit vol verrassende smaken en dat proef je! De zachte laag gelei op basis van kombucha zorgt voor een goede balans. Kombucha wordt gemaakt van thee, suiker en een speciale oesterzwam. Laat het mengsel 2 weken staan en voilà, kombucha! Uiteraard kun je het ook in veel verschillende winkels kopen.
Misschien klinkt het niet zo lekker, maar zelfs André was aangenaam verrast. Zeker het proberen waard!
Bakbenodigdheden
- Siliconen bakvorm
- Bakring
- Vershoudfolie
- Elastiekjes
- Siliconen bakmat
- Siliconen cakevorm
- Staande mixer met toebehoren
- Zeef
- Keukenthermometer
- Keukenrol
Voorbereiding van de bavaroistaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een platte, siliconen cakevorm in met boter of bekleed een bakplaat met bakpapier.
Gelei
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Zeef de kombucha met een stukje keukenrol tot het helder van kleur is.
- Doe een kwart van de kombucha in een steelpan en verwarm dit tot 70 graden.
- Voeg de gelatineblaadjes toe en laat deze volledig oplossen.
- Voeg de rest van de kombucha toe.
- Leg de bloemblaadjes, verveineblaadjes, stukjes perzik en mirabellen in een vorm.
- Giet hier een dun laagje gelei overheen en zet het in de vriezer. Herhaal dit proces tot de geleilaag 4 tot 5 centimeter dik is. Laat het uitharden in de vriezer tot de opbouw van de bavaroistaart.
Bavarois
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Bekleed de bakring met een aantal lagen vershoudfolie en doe daar elastiekjes omheen.
- Klop de eidooiers met 75 gram suiker op in een kom.
- Verwarm de melk met de jasmijnthee in een steelpan op laag vuur.
- Zeef de melk en voeg de gelatineblaadjes toe.
- Voeg de melk toe aan de eidooiers, zodra de gelatineblaadjes zijn opgelost.
- Verwarm de crème au bain-marie tot 83 graden. De crème is klaar als de eieren zich hebben gebonden aan de melk.
- Haal de kom direct van het vuur en voeg de puree van mirabellen toe.
- Hak de verveine fijn en meng dit door de crème.
- Doe de slagroom in een andere kom en klop dit op.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de crème heen.
- Klop de eieren en de rest van de suiker in een kom schuimig. Spatel dit voorzichtig door de bavarois heen.
- Snijd de perzik in stukjes en meng deze door de bavarois heen.
- Schep de bavarois in een vorm en laat dit opstijven in de vriezer tot de opbouw van de bavaroistaart.
Cake
- Klop de eieren en de suiker in een kom schuimig.
- Zeef de bloem, matcha, bakpoeder en zout boven de kom met eieren. Spatel deze ingrediënten voorzichtig door de eieren.
- Smelt de boter en voeg dit toe aan het beslag.
- Bak de cake in 10 minuten goudbruin.
- Steek met een ronde vorm een cirkel uit ter grootte van de bavarois.
Opbouw van de bavaroistaart
- Verwijder de vorm van de bavarois en de gelei.
- Schuif de gelei op de bavarois en leg dit op de cake.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.