Deze bavaroistaart is niet alleen heel mooi, de jury is ook erg te spreken over de smaken. “De bavarois is heel erg lekker en krachtig van smaak”, vindt Janny. En ook Robèrt is het daar helemaal mee eens.
Bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Staande mixer met toebehoren
- Keukenweegschaal
- Spatel
- Garde
- Steelpan
- Zeef
- Maatbeker
- Acetaatfolie
- Taartring met een diameter van 20 centimeter
- Keukenmachine
- Koekvorm van een palmboom
- Keukenthermometer
Voorbereiding van de bavaroistaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed de taartring met acetaatfolie.
Bavarois
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met water.
- Zeef de passievruchten. Bewaar het sap en gooi de pitjes weg.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig in een kom.
- Verwarm het sap van de passievruchten in een steelpan.
- Haal de steelpan van het vuur, voeg de gelatineblaadjes toe en laat ze volledig oplossen.
- Spatel de helft van de slagroom door het passievruchtensap. Voeg daarna de andere helft van de slagroom toe.
- Giet de bavarois op de beklede taartring.
- Zet de bavarois in de vriezer en laat het opstijven tot de opbouw van de bavaroistaart.
Wenerdeeg
- Klop de boter met de suiker, limoensap en het zout op.
- Voeg het ei toe en meng dit goed door.
- Snijd de stemgember in kleine stukjes en meng dit door het deeg.
- Zeef de bloem boven het ei en meng dit kort door.
- Rol het deeg uit, maak een bodem voor de taartring en steek een palmboomkoekje uit. Bak ook de restjes van het deeg af.
- Bak het wenerdeeg in 20 minuten goudbruin en laat het vervolgens afkoelen.
- Smelt de chocolade en smeer een laagje over de afgekoelde wenerbodem heen.
- Verdeel de rasp van een limoen over de chocolade.
- Doe de restjes van het deeg in een keukenmachine en maal dit tot koekkruimels.
Decoratie voor de bavaroistaart
- Kleur een deel van de modelleer chocolade groen. Maak hier schildpadden en palmbladeren van.
- Kleur een deel van de modelleer chocolade blauw. Maak hier grote vissen of haaien van.
- Kleur een deel van de modelleer chocolade bruin. Maak hier de stam van een palmboom van.
- Maak van de modelleer chocolade schelpen. Breng op sommige schelpen een beetje glitterpoeder aan.
Gelei
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Verwarm het kokoswater in een steelpan.
- Voeg de suiker toe en laat dit volledig oplossen in het kokoswater.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan het kokoswater en meng dit goed door, tot de gelatineblaadjes zijn opgelost.
- Kneus de takjes munt en voeg dit toe aan het kokoswater.
Opbouw van de bavaroistaart
- Leg de blauwe bessen, zeedieren en schelpjes op de bavarois.
- Giet de geleilaag op de bavarois, zet dit in de vriezer en laat volledig opstijven.
- Leg de bavarois op de koekbodem. Verwijder hierbij de acetaatfolie rondom de bavarois.
- Decoreer de taart met koekkruimels, het palmboomkoekje, schildpadden en schelpen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.