E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Blij dat ik gelei

Deze bavaroistaart ziet er heel feestelijk uit en dat komt door de geleilaag. Die is opgebouwd uit allemaal verschillende laagjes, zodat het lijkt alsof het fruit in de gelei zweeft. En dat in combinatie met een krokante sloffenbodem en een zachte bavarois is heerlijk!

Niels

Recept van
Niels

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Gelei

  • 12 gelatineblaadjes
  • Scheutje muntsiroop
  • 2 limoenen
  • 8 blaadjes munt
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 10 aardbeien
  • 2 drakenfruit
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram bramen
  • 100 gram druiven

Bavarois

  • 6 gelatineblaadjes
  • 300 gram frambozen
  • Sap van 0,5 citroen
  • 300 milliliter slagroom
  • 75 gram kristalsuiker
  • 15 aardbeien

Sloffendeeg

  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram ei
  • 3 gram zout
  • 140 gram Zeeuwse bloem
  • 140 gram patentbloem
  • 14 gram bakpoeder

Bereidingswijze

Bavaroistaart met frambozen, aardbeien en munt van NielsDeze bavaroistaart heeft een smeuïge bavarois, die ook nog eens fris en krachtig is van smaak. Een echte topper volgens Robèrt.

Bakbenodigdheden

  • Staafmixer
  • Steelpan
  • Staande mixer met toebehoren
  • Blender
  • Mengkom
  • Spatel
  • Springvorm slof

Voorbereiding van de bavaroistaart

  • Snijd het fruit in kleine stukjes.

Gelei

  • Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat dit 5 minuten weken.
  • Verwarm de limoenschillen, muntsiroop, suiker, muntblaadjes en water in een steelpan tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe en laat deze volledig oplossen.
  • Giet een laagje muntgelei in de springvorm en wacht tot de randen opstijven.
  • Leg het fruit voorzichtig op de geleilaag.
  • Giet hier voorzichtig de volgende laag gelei op. Herhaal deze stap nogmaals.
  • Zet de gelei in de koelkast en laat het volledig opstijven tot de opbouw van de bavaroistaart.

Bavarois

  • Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
  • Pureer de frambozen en het citroensap in een blender tot een gladde puree.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig in een kom.
  • Verwarm een flinke scheut frambozenpuree in een steelpan.
  • Haal de steelpan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe. Laat de gelatineblaadjes oplossen en voeg vervolgens de rest van de puree toe.
  • Spatel de helft van de opgeklopte slagroom door de frambozen.
  • Voeg vervolgens de andere helft van de slagroom toe aan het mengsel en spatel kort door.
  • Zet de bavarois in de koelkast tot het bijna stijf is.
  • Schep de bavarois op de gelei.
  • Verdeel een aantal halve aardbeien langs de zijkant van de taart.
  • Verdeel wat hele aardbeien door de bavarois.
  • Zet de bavarois met gelei koel tot de opbouw van de bavaroistaart.

Sloffendeeg

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de boter, met de suiker en het zout in een kom romig.
  • Zeef de bloem en bakpoeder in een andere kom.
  • Voeg het ei toe aan het botermengsel en meng dit goed door.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en meng dit kort door.
  • Rol het deeg uit en verdeel dit over de sloffenvorm.
  • Bak de slof in 20 minuten goudbruin.
  • Haal de slof uit de oven en laat het volledig afkoelen voor de opbouw van de bavaroistaart.

Opbouw van de bavaroistaart

  • Leg het afgekoelde sloffendeeg voorzichtig op de bavarois.
  • Kiep de bavaroistaart om op een taartplateau.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.