Deze bavaroistaart heeft een smeuïge bavarois, die ook nog eens fris en krachtig is van smaak. Een echte topper volgens Robèrt.
Bakbenodigdheden
- Staafmixer
- Steelpan
- Staande mixer met toebehoren
- Blender
- Mengkom
- Spatel
- Springvorm slof
Voorbereiding van de bavaroistaart
- Snijd het fruit in kleine stukjes.
Gelei
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat dit 5 minuten weken.
- Verwarm de limoenschillen, muntsiroop, suiker, muntblaadjes en water in een steelpan tot de suiker is opgelost.
- Voeg de gelatineblaadjes toe en laat deze volledig oplossen.
- Giet een laagje muntgelei in de springvorm en wacht tot de randen opstijven.
- Leg het fruit voorzichtig op de geleilaag.
- Giet hier voorzichtig de volgende laag gelei op. Herhaal deze stap nogmaals.
- Zet de gelei in de koelkast en laat het volledig opstijven tot de opbouw van de bavaroistaart.
Bavarois
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Pureer de frambozen en het citroensap in een blender tot een gladde puree.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig in een kom.
- Verwarm een flinke scheut frambozenpuree in een steelpan.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe. Laat de gelatineblaadjes oplossen en voeg vervolgens de rest van de puree toe.
- Spatel de helft van de opgeklopte slagroom door de frambozen.
- Voeg vervolgens de andere helft van de slagroom toe aan het mengsel en spatel kort door.
- Zet de bavarois in de koelkast tot het bijna stijf is.
- Schep de bavarois op de gelei.
- Verdeel een aantal halve aardbeien langs de zijkant van de taart.
- Verdeel wat hele aardbeien door de bavarois.
- Zet de bavarois met gelei koel tot de opbouw van de bavaroistaart.
Sloffendeeg
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Klop de boter, met de suiker en het zout in een kom romig.
- Zeef de bloem en bakpoeder in een andere kom.
- Voeg het ei toe aan het botermengsel en meng dit goed door.
- Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en meng dit kort door.
- Rol het deeg uit en verdeel dit over de sloffenvorm.
- Bak de slof in 20 minuten goudbruin.
- Haal de slof uit de oven en laat het volledig afkoelen voor de opbouw van de bavaroistaart.
Opbouw van de bavaroistaart
- Leg het afgekoelde sloffendeeg voorzichtig op de bavarois.
- Kiep de bavaroistaart om op een taartplateau.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.