E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Drillend op m'n benen

Chocolade en frambozen is altijd een perfecte combinatie. Deze bavaroistaart heeft daarnaast nog een paar verrassingen. Zo proef je in de bodem een vleugje koffie en in de geleilaag een beetje vermouth. Absoluut een aanrader om te proberen!

Mitchell

Recept van
Mitchell

Taart
(2) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 32 gram cacao
  • 110 milliliter water
  • 1,5 ei
  • 1 theelepel espressopoeder
  • 60 gram mayonaise
  • 195 gram bloem
  • 210 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 85 gram ongezouten roomboter

Bavarois

  • 500 gram frambozen
  • 500 milliliter slagroom
  • 125 kristalsuiker
  • 5 gelatineblaadjes

Gelei

  • 100 milliliter vermout
  • 5 gelatineblaadjes
  • 200 milliliter water

Decoratie

  • 100 gram frambozen

Bereidingswijze

Bavaroistaart met chocolade en frambozen van MitchellChocolade en frambozen is een gouden duo. En de frambozenmousse in deze bavaroistaart is volgens Robèrt heel lekker!

Bakbenodigdheden

  • 2 bakblikken met een diameter van 20 centimeter
  • 1 bakblik met een diameter van 15 centimeter
  • Blender
  • Mengkom
  • Spatel
  • Vershoudfolie

Voorbereiding van de bavaroistaart

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet de bakblikken in met een beetje boter.
  • Bekleed het bakblik met een diameter van 15 centimeter met vershoudfolie.

Cake

  • Breng het water met de cacao in een steelpan aan de kook.
  • Voeg de mayonaise, ei en espressopoeder toe en meng dit goed door.
  • Meng de bloem, suiker en het zout en een kom door elkaar.
  • Voeg de boter toe aan de droge ingrediënten en meng dit tot een korrelige structuur.
  • Voeg de natte ingrediënten in delen toe aan de droge ingrediënten. Meng het geheel tussendoor goed door.
  • Giet het beslag in een bakblik en bak de cake gaar in 30 minuten.
  • Laat de cake afkoelen tot de opbouw van de bavaroistaart.

Bavarois

  • Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
  • Verwarm de frambozen in een steelpan.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig.
  • Zeef de frambozen en verwijder de zaadjes.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe aan de frambozenpuree en roer dit goed door, tot alle gelatineblaadjes zijn opgelost.
  • Voeg de frambozenpuree toe aan de slagroom en meng dit goed door.
  • Giet de bavarois in het bakblik met vershoudfolie.
  • Zet de bavarois in de vriezer en laat het volledig opstijven tot de opbouw van de bavaroistaart.

Gelei

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Verwarm het water in een steelpan tot 30 graden.
  • Voeg de gelatineblaadjes toe.
  • Voeg de vermout toe en laat de gelei een beetje afkoelen.

Opbouw van de bavaroistaart

  • Haal de bavarois uit de vriezer los de pudding uit het bakblik.
  • Decoreer de bavarois met frambozen en leg de pudding op de cake.
  • Giet de gelei over de taart heen.
  • Laat de bavaroistaart opstijven in de koelkast.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.