Chocolade en frambozen is een gouden duo. En de frambozenmousse in deze bavaroistaart is volgens Robèrt heel lekker!
Bakbenodigdheden
- 2 bakblikken met een diameter van 20 centimeter
- 1 bakblik met een diameter van 15 centimeter
- Blender
- Mengkom
- Spatel
- Vershoudfolie
Voorbereiding van de bavaroistaart
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de bakblikken in met een beetje boter.
- Bekleed het bakblik met een diameter van 15 centimeter met vershoudfolie.
Cake
- Breng het water met de cacao in een steelpan aan de kook.
- Voeg de mayonaise, ei en espressopoeder toe en meng dit goed door.
- Meng de bloem, suiker en het zout en een kom door elkaar.
- Voeg de boter toe aan de droge ingrediënten en meng dit tot een korrelige structuur.
- Voeg de natte ingrediënten in delen toe aan de droge ingrediënten. Meng het geheel tussendoor goed door.
- Giet het beslag in een bakblik en bak de cake gaar in 30 minuten.
- Laat de cake afkoelen tot de opbouw van de bavaroistaart.
Bavarois
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Verwarm de frambozen in een steelpan.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig.
- Zeef de frambozen en verwijder de zaadjes.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan de frambozenpuree en roer dit goed door, tot alle gelatineblaadjes zijn opgelost.
- Voeg de frambozenpuree toe aan de slagroom en meng dit goed door.
- Giet de bavarois in het bakblik met vershoudfolie.
- Zet de bavarois in de vriezer en laat het volledig opstijven tot de opbouw van de bavaroistaart.
Gelei
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Verwarm het water in een steelpan tot 30 graden.
- Voeg de gelatineblaadjes toe.
- Voeg de vermout toe en laat de gelei een beetje afkoelen.
Opbouw van de bavaroistaart
- Haal de bavarois uit de vriezer los de pudding uit het bakblik.
- Decoreer de bavarois met frambozen en leg de pudding op de cake.
- Giet de gelei over de taart heen.
- Laat de bavaroistaart opstijven in de koelkast.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.