Heb je ooit aan de combinatie van koffie en grapefruit gedacht? Nee? Dan is deze bavaroistaart echt de moeite waard om eens te proberen!
Bakbenodigdheden
- Taartvorm met een diameter van 23 centimeter
- Sinaasappelpers
- Bakplaat
- Bakpapier
- Staande mixer met toebehoren
- Mengkom
- Garde
- Acetaatfolie
- Steelpan
- Zeef
Voorbereiding van de bavaroistaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de taartvorm in en bekleed het met bakpapier.
Banketbakkersroom
- Verwarm de melk, vanillemerg en de helft van het vanillestokje in een steelpan.
- Doe de slagroom, eidooiers en suiker in een kom en meng dit tot een egaal geheel.
- Voeg de maïzena toe aan de slagroom.
- Giet de warme melk bij de slagroom en meng dit goed door elkaar.
- Giet de room terug in de steelpan en kook dit tot er een dikkere structuur ontstaat.
- Laat de banketbakkersroom vervolgens afkoelen.
Sloffendeeg
- Meng de boter, suiker, ei, zout en limoenrasp in een kom tot een romig geheel.
- Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven de kom en meng dit kort door.
- Voeg de oploskoffie toe en kneed het sloffendeeg tot een bal.
- Bestuif het werkblad met een laagje bloem en rol het sloffendeeg uit tot een rechthoek.
- Pak het sloffendeeg in met vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verdeel het sloffendeeg over de taartvorm en spuit daarop een laagje banketbakkersroom.
- Bak de slof in 30 tot 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Laat de sloffenbodem afkoelen tot de opbouw van de bavaroistaart.
Aardbeiencompote
- Snijd de aardbeien in stukjes en doe deze in een steelpan.
- Voeg het vanillemerg, water en suiker toe en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten op laag vuur doorkoken.
- Voeg de citroenrasp toe aan de steelpan en laat het mengsel afkoelen tot de opbouw van de bavaroistaart.
Grapefruit bavarois
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Pers de grapefruits uit en giet het sap door een zeef.
- Doe de helft van het grapefruitsap in een steelpan.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan het grapefruitsap en verwarm het geheel tot de gelatineblaadjes zijn opgelost.
- Voeg de andere helft van het grapefruitsap toe aan de steelpan en roer dit goed door.
- Doe in een andere kom de slagroom, grapfruitrasp en suiker en klop dit lobbig.
- Giet het steelpannetje leeg bij de slagroom, roer voorzichtig door en laat de bavarois volledig opstijven in de vriezer.
Gelei
- Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Verwarm het water, citroensap en de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe.
- Zet de gelei in de koelkast, laat het opstijven en roer het af en toe even door.
Opbouw van de bavaroistaart
- Smeer de aardbeiencompote over het sloffendeeg.
- Giet de grapefruit bavarois over de aardbeiencompote.
- Zet de slof in de koelkast en laat het opstijven.
- Leg de eetbare bloemen op de bavarois.
- Giet de doorzichtige gelei over de slof heen.
- Zet de bavaroistaart in de koelkast en laat het opstijven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.