Benodigdheden
- 2 Siliconen bakmatten
- Steelpan
- Deegroller
- Bakplaat
- Mallen van je bouwwerk
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de siliconen bakmatten klaar en controleer of ze goed schoon zijn. Spray ze licht in met bakspray.
Nougatine
- Rooster de noten voor 20 minuten op 150 graden.
- Breng de suiker, water en glucose aan de kook.
- Bedek de pan met een deksel voor 5 minuten.
- Zet daarna het vuur zachter en kook tot de karamel amberkleurig is.
- Haal de pan van het vuur en meng de warme amandelen erdoor.
- Voeg de boter toe en roer goed door tot een geheel.
- Giet de massa op een siliconenmat en kneed met behulp van de mat door tot het mengsel ongeveer 35 graden is.
- Rol de nougatine tussen de bakmatten uit tot de gewenste dikte.
- Snijd de nougatine met behulp van mallen uit in de vormen die je graag wilt hebben.
- Warm de nougatine eventueel op in de oven als hij te hard is geworden.
- Laat goed afkoelen voordat je de vormen aan elkaar gaat plakken.
Opbouw van de nougatine
- Verwarm de isomalt tot 165 graden in een schone kleine koekenpan.
- Gebruik de isomalt als lijm tussen je nougatine schotsen. Let op, isomalt wordt erg warm!
- Bouw zo stukje voor stukje je nougatine bouwwerk in elkaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.