Benodigdheden
- Staande mixer
- Cakeblik
Brioche deeg
- Kneed in ongeveer 8 – 10 minuten op de hoogste snelheid van de mixer een deeg van alle ingrediënten, behalve de boter.
- Tip: als je geen desem in huis hebt, laat het dan weg en gebruik 10 gram verse gist in plaats van 4 gram.
- Voeg op lage snelheid de boter in blokjes toe.
- Kneed tot je een soepel deeg hebt.
- Laat het deeg afgedekt 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Laat het daarna een nacht in de koelkast rusten.
- Kneed het deeg de volgende dag goed door.
- Als je vulling wilt toevoegen, dan kun je dat nu doen.
- Verdeel het deeg in 6 stukken en bol elk stukje op.
- Leg de bolletjes naast elkaar in een met boter ingevet bakblik.
- Strijk het deeg af met het losgeklopte ei en laat het geheel nog 70 minuten narijzen.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
- Bak de brioche in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.