E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Banoffee pie recept

Koekjes, karamel, banaan en slagroom: dat klinkt alleen al als een heerlijke combinatie. Goed nieuws: het zijn de ingrediënten van Banoffee Pie. Zo maak je het.

Taart
(487) reviews

Ingrediënten

Banoffee pie

  • 200 gram koekjes
  • Bekertje slagroom
  • Beetje suiker (op smaak)
  • Blikje gecondenseerde melk
  • Bananen

Bereidingswijze

 

Zo maak je banoffee pie

  • Verkruimel de koekjes.
  • Smelt de boter en roer het door de koekkruimel. Druk het mengsel in een taartvorm en laat de bodem opstijven in de koelkast.
  • Voor de karamel gebruiken we dulce de leche. Dit maak je door een blikje gecondenseerde melk minstens 3 uur lang, ongeopend, in een grote pan met water te koken.
  • Zorg ervoor dat het blikje de hele kooktijd volledig onder water blijft.
  • Laat het blikje daarna afkoelen en verdeel de karamel over de koeklaag.
  • Snijd een paar bananen in plakjes en leg dit op de karamellaag.
  • Klop tot slot een bekertje slagroom stijf met een beetje suiker en spatel dat op de bananen.
  • Decoreer de taart eventueel met chocoladedecoraties. Robèrt laat je een aantal mooie decoraties zien.
  • En dan: smullen maar!

Voor wat extra hulp met de karamel:

Zelf karamelsaus maken: zo doe je dat

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.