Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een ovenvaste schaal in met boter.
Bananenbroodpudding
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
- Doe dit samen met melk en slagroom in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de vanille even intrekken terwijl het afkoelt.
- Snijd het brood in dikke plakken en smeer een laag boter op de plakken. Snijd vervolgens diagonaal in vieren.
- Snijd de bananen in plakjes.
- Verwijder het vanillestokje uit het roommengsel.
- Mix de dooiers met suiker en voeg al roerend de afgekoelde room erbij.
- Plaats 3 stukken brood in de schaal en verdeel er stukjes banaan en pecannoten over. Herhaal tot al het brood op is.
- Giet hier voorzichtig het eimengsel over en laat 10 minuten intrekken.
- Bak de broodpudding vervolgens 30-35 minuten in de hete oven.
- Laat afkoelen.
Rumsaus
- Smelt boter in een pan en voeg de basterdsuiker toe. Roer goed door en laat 2-3 minuten pruttelen. Voeg dan de room toe. Roer goed door.
- Warm in een apart pannetje de rum even op en schenk bij de saus. Laat flamberen.
- Zodra de vlammen uitgebrand zijn, roer een snufje kaneel door de saus.
- Laat afkoelen.
- Serveer de broodpudding met de saus.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.