Deze goedgevulde tulband heeft voor ieder wat wils! Geef hem nog een extra tic met een scheut(je) amandellikeur.
Bakbenodigdheden
- Bakpapier
- 8 pipetjes
- Mixer
- Platte menghaak
- Tulbandvorm
- Spuitzak
- Spatel
- Satéprikker
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Vet de tulbandvorm in met een beetje boter.
Tulband
- Doe de boter en een snufje zout in een kom en meng dit met de platte menghaak totdat de boter lichter wordt van kleur.
- Voeg vervolgens de basterdsuiker en de kristalsuiker bij het botermengsel en klop dit luchtig.
- Meng de bloem, amandelmeel en bakpoeder met elkaar en voeg dit bij het botermengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe aan het beslag.
- Voeg de bananen toe aan het beslag.
- Bestrooi de gehakte pecannoten met een klein beetje bloem en spatels deze door het beslag.
- Bak de cake gaar in ongeveer 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Karameltopping
- Doe de roomboter, donkerbruine basterdsuiker en het merg van het vanillestokje in een pan en laat dit smelten.
- Voeg de slagroom toe aan het karamelmengsel.
- Laat het mengsel afkoelen en giet het vervolgens in een spuitzak.
- Doe de fijngemaakte witte chocolade in een spuitzak en laat het in warm water zacht worden.
Decoratie
- Smelt de kristalsuiker tot een lichte karamel.
- Hak de pecannoten fijn en meng deze door de karamel. Smeer dit uit op een bakpapiertje, leg er een satéstokje in en laat het vervolgens afkoelen.
- Breek de karamel in stukken.
Opbouw van de tulband
- Besprenkel de tulband het met de amandellikeur en laat de cake afkoelen.
- Haal de cake uit de tulbandvorm en doe daar de karameltopping overheen.
- Knip een klein puntje van de spuitzak met witte chocolade en spuit hiermee sliertjes over de cake.
- Decoreer de cake met hele pecannoten rondom de bovenkant van de cake.
- Vul de pipetjes met amandellikeur en prik deze in de cake.
- Verdeel de karamel en de pecannoten in het midden van de cake.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.