Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Bakgereedschap
- 1 liniaal
- spuitzak
- 3 gladde spuitmondjes (9 millimeter)
- 1 digitale suikerthermometer
- 4 vellen acetaatfolie
- 1 keukenpincet
Kokos-boterdeeg
- Roer de boter met de suiker en het zout zacht.
- Voeg de kokos toe en meng het geheel.
- Voeg het ei toe en roer de massa glad.
- Voeg nu de bloem en de bakpoeder toe en kneed het geheel kort door.
- Snijd acht plakjes van 3 x 12 centimeter en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes gedurende 20 à 25 minuten af.
Kokoscrème
- Schenk de kokosmelk en de kokoslikeur in een pannetje.
- Maak de compositie van de dooier, de bloem en een klein scheutje van de kokosmelk.
- Kook de overige kokosmelk en giet 2/3 op de compositie.
- Roer die goed door en schenk hem terug in de pan.
- Gaar het geheel en klop de crème koud in de keukenmachine.
- Voeg de boter toe en draai de botercrème in 30 minuten luchtig.
- Schep de crème in een spuitzak.
Gegrilde ananas plakjes
- Snijdt de ananas in heel dunne plakjes (groter dan 3 x 12 centimeter).
- Smeer de plakjes in met kokoslikeur.
- Gebruik de rest van de ananas voor de crémeux.
Ananas-crémeux
- Pureer de ananas.
- Breng de vruchtenpuree met de suiker aan de kook en giet het geheel op twee losgeklopte eieren – doe dat al stevig doorroerend.
- Giet het mengsel terug in de pan en gaar het tot een gebonden massa.
- Voeg nu de boter en de gelatine toe.
- Laat alles afkoelen en schept de crémeux in een spuitzak.
Bananencrémeux
- Week de gelatine.
- Pureer bananen.
- Breng de vruchtenpuree met de suiker en de sinaasappelsap aan de kook en giet het geheel op twee losgeklopte eieren – doe dat al stevig doorroerend.
- Giet het mengsel terug in de pan en gaar het tot een gebonden massa.
- Voeg nu de boter en de gelatine toe.
- Laat alles afkoelen en schep de crémeux in een spuitzak.
Witte chocolade-plaatjes
- Tempereer de chocolade en smeer deze dun uit op een vel acetaatfolie.
- Wacht tot de chocolade bijna hard is en snijd nu plakjes van 3 bij 12 centimeter.
- Keer de plakjes om op een tweede vel acetaatfolie en laat de chocolade volledig uitharden in de vriezer met een bakmat er overheen.
- Los de plaatjes en smeer een zijde in met een beetje abrikozenjam. Doop de plaatjes in de kokosrasp.
Opbouw
- Zet de ananas plakjes kort aan in de koekenpan en draai ze halverwege om.
- Snijd de plakjes op maat (3 x 12 centimeter).
- Smeer de koekjes in met een beetje abrikozenjam.
- Plaats een ananasplakje op het kokoskoekje.
- Spuit nu zes doppen kokoscrème op het ananasplakje.
- Sluit af met een chocoladeplaatje.
- Spuit nu zes doppen crémeux op het chocoladeplaatje (3 x banaan en 3 x ananas)
- Bestrijk een chocoladeplaatje met abrikozenjam en doop deze in de gemalen kokos.
- Plaats het plaatje op de doppen van crème.
- Leg met een pincet een goudbes en een paar kleine stukjes ananas op het plaatje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.