Polonaise
- Verwarm de oven voor op 110°C.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Maal de basilicum fijn (gebruik een klein beetje suiker als het niet lukt).
- Klop de vier eiwitten in de keukenmachine tot wit en schuimig.
- Voeg langzaam de fijne kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het schuim stevig en glanzend is.
- Zeef de poedersuiker en maïzena er bij. Vouw dit er voorzichtig doorheen.
- Vouw tenslotte de basilicum er door.
- Vul een spuitzak met een spuitmondje van 1,5 centimeter met het schuim.
- Spuit een dichte meringuebodem, en drie bloem-ringen van wit schuim op de bakplaat.
- Bak de meringue 40 minuten in de oven.
- Haal de bakplaten na 40 minuten uit de oven en laat goed afkoelen.
- Spuit een rand overgebleven eiwitschuim op de bodem en leg hier een ring op. Stapel zo de polonaise op.
- Smeer de buitenkant mooi af met eiwitschuim.
- Droog de polonaise nog eens 40 minuten in de warme oven.
Aardbeien-curd
- Breng de aardbeien en het water in een sauspan aan de kook. Laat doorkoken tot de aardbeien helemaal zacht zijn.
- Pers door een zeef en laat de puree wat afkoelen.
- Meng de eidooiers met de kristalsuiker en aardbeienpuree.
- Verwarm de curd vervolgens au bain-marie tot het dikker wordt en het mengsel ongeveer 72°C is.
- Haal van het vuur en voeg de koude boter blokje voor blokje toe. Roer tot alle boter is gesmolten.
- Stort het mengsel op een schaal, dek af met plastic en zet in de koelkast.
Mascarpone room
- Klop slagroom met 3/4 van de suiker lobbig.
- Sla de mascarpone los met vanille-extract en overige suiker.
- Meng de twee door elkaar.
- Vul een spuitzak met de room.
Balsamico aardbeien
- Meng de honing met de balsamico.
- Maak de aardbeien schoon en snijd in mooi partjes of plakjes.
- Roer door het balsamico mengsel, dek af en laat marineren.
Balsamico saus
- Kook honing en balsamico in tot een dikke pasta.
Samenstellen
- Zet de afgebakken polonaise op de taartschaal.
- Haal de curd uit de koeling en klop los.
- Vul een spuitzak met curd.
- Vul de polonaise als volgt:
- een laag mascarponevulling
- een laag curd
- een laag aardbeien.
- Herhaal tot de polonaise volledig is gevuld.
- Strooi de overgebleven pistachenoten over de bovenkant.
- Garneer met een paar mooie blaadjes basilicum.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.