Deze Balinese worstenbroodjes zorgen voor een verrassende combinatie. Janny: “Ik zou zelf nooit bedacht hebben dat zoiets pittigs past bij een broodje, maar ik vind het eigenlijk heel lekker!”
Bakbenodigdheden
- Kommen
- Staande mixer met toebehoren
- Deeghaak
- Theedoek
- Keukenweegschaal
- Olie
- Blender
- Foodprocessor
- Snijplank
- Kwast
Voorbereiding van de worstenbroodjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Worstenbroodjes deeg
- Verwarm de melk in een steelpan en tot 20 graden.
- Meng de bloem, gist, suiker, boter en verwarmde melk in een kom in 3 minuten tot een soepel deeg.
- Voeg het zout toe en meng dit in 5 minuten, op een hoge snelheid, tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in porties van 40 gram en bol ze direct op.
- Laat de deegbollen 30 minuten rusten in een met bloem bestoven kom.
Paneermeel
- Maal een half stokbrood fijn in een foodprocessor.
- Verdeel de broodkruimels over een beklede bakplaat en besprenkel het met olijfolie en een snufje zout.
- Bak het paneermeel krokant in 7 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Boemboe bali
- Snijd de sjalot, knoflook, rode peper, gember, galangwortel en citroengras in grove stukken en doe dit in een foodprocessor.
- Doe de chilivlokken, kurkumapoeder, kefir-limeblaadjes, een snufje zout en een snufje peper in een foodprocessor en maal dit grof.
- Roer de 2 mixen door elkaar voor het maken van de boemboe.
Soezenbeslag
- Verwarm de boter en de melk in een steelpan tot de boter gesmolten is.
- Haal de steelpan van het vuur, voeg de bloem en een snufje zout toe en roer dit goed door.
- Voeg het snufje suiker toe.
- Zet de steelpan terug op het vuur en blijf goed roeren tot de bloem gaar is.
- Haal de steelpan van het vuur, doe het beslag in een kom en roer dit goed door tot het beslag is afgekoeld.
- Voeg een ei toe aan het beslag.
Worstenbroodjes vulling
- Doe de Balinese boemboe, gehakt, ei en paneermeel in een kom.
- Voeg 60 gram soezenbeslag toe aan het gehaktmengsel en kneed dit goed door.
- Weeg porties van 40 gram gehaktvulling af en rol hier worstjes van.
Opbouw van de worstenbroodjes
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rol de deegballen uit tot ovale plakjes.
- Vouw de worstjes in het deeg en zorg ervoor dat de naden goed op elkaar aansluiten.
- Rol van het overgebleven deeg reepjes en leg die op de worstenbroodjes.
- Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei.
- Verdeel nigellazaadjes over de reepjes deeg.
- Laat de worstenbroodjes 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Bak de worstenbroodjes gaar in 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.