E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Bagels

Grappige broodjes, die bagels. De karakteristieke elastische structuur krijg je door het deeg te pocheren. Beetje geduld, ze komen vanzelf bovendrijven.

Brood
(149) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 10 gram verse gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram bloem
  • 5 gram zout
  • 130 milliliter water

Afbakken

  • suiker of zout, afhankelijk of u de bagel hartig of zoet gaat beleggen
  • scheutje koffiemelk
  • sesamzaad

Bereidingswijze

Voorbereiding voor bagels

  • Leg een pollepel klaar.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Zet een grote kookpan met 3 liter water op het vuur en breng vast aan de kook.

Deeg

  • Los het gist op in een beetje water en de olie.
  • Meng de bloem met het zout, maak een kuil in het midden en schenk het gistmengsel erin. Kneed even door.
  • Schenk de rest van het water erbij en kneed alles goed door elkaar.
  • Kneed in circa 10 minuten tot een elastisch deeg.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en bol ze op.
  • Laat ongeveer 10 minuten rijzen onder een licht vochtige doek.
  • Gebruik een pollepel om een gat in het deeg te maken: steek de pollepel in het midden van het deeg en draai deze even rond op de werkbank. Gebruik vervolgens uw vinger om het gat uit te rekken.
  • Laat ongeveer nog 30 minuten rijzen.

Afbakken van de bagels

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Los de suiker of het zout op in het kokende water.
  • Leg de bagels in de pan met kokend water en wacht tot deze boven komen drijven.
  • Draai de bagels na ongeveer 1 minuutje om en laat nog 1-2 minuten koken. TIP! U kunt meerdere bagels tegelijk koken, maar het is wel belangrijk dat ze echt boven komen drijven.
  • Haal de bagels met behulp van een draadspaan uit de pan.
  • Bestrijk de bagels met koffiemelk en bestrooi met sesamzaad.
  • Bak de bagels vervolgens in de warme oven in ongeveer 10 minuten krokant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.