Voorbereiding voor bagels
- Leg een pollepel klaar.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Zet een grote kookpan met 3 liter water op het vuur en breng vast aan de kook.
Deeg
- Los het gist op in een beetje water en de olie.
- Meng de bloem met het zout, maak een kuil in het midden en schenk het gistmengsel erin. Kneed even door.
- Schenk de rest van het water erbij en kneed alles goed door elkaar.
- Kneed in circa 10 minuten tot een elastisch deeg.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en bol ze op.
- Laat ongeveer 10 minuten rijzen onder een licht vochtige doek.
- Gebruik een pollepel om een gat in het deeg te maken: steek de pollepel in het midden van het deeg en draai deze even rond op de werkbank. Gebruik vervolgens uw vinger om het gat uit te rekken.
- Laat ongeveer nog 30 minuten rijzen.
Afbakken van de bagels
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Los de suiker of het zout op in het kokende water.
- Leg de bagels in de pan met kokend water en wacht tot deze boven komen drijven.
- Draai de bagels na ongeveer 1 minuutje om en laat nog 1-2 minuten koken. TIP! U kunt meerdere bagels tegelijk koken, maar het is wel belangrijk dat ze echt boven komen drijven.
- Haal de bagels met behulp van een draadspaan uit de pan.
- Bestrijk de bagels met koffiemelk en bestrooi met sesamzaad.
- Bak de bagels vervolgens in de warme oven in ongeveer 10 minuten krokant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.