Voorbereiding
- Vet een springvorm in met (extra) hoge rand en diameter van 24 centimeter en een springvorm met (extra) hoge rand en diameter van 16 centimeter.
- Bekleed de bodems met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 155˚C.
- Leg een rond steekvormpje met een diameter van 4 centimeter klaar.
Cake
- Klop eieren samen met suiker en zout in een keukenmachine luchtig en wit.
- Snijd vanillestokjes open en schraap met een scherp mes het merg er uit. Klop dit door het eimengsel.
- Zeef de bloem boven een kom. Voeg zout toe.
- Voeg na ongeveer tien minuten kloppen bloem toe aan het eimengsel. Spatel het er rustig doorheen tot een egaal beslag.
- Voeg roze of blauwe kleurstof toe. Roer goed door.
- Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak de cakes in circa 40 minuten gaar.
- Laat afkoelen op een rooster.
Vulling
- Week de gelatineblaadjes circa tien minuten in koud water tot zacht.
- Pers sap uit de citroen.
- Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes.
- Breng suiker en water aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat suiker smelten en kook even door.
- Voeg aardbeien en citroensap toe en kook tot puree, dit duurt ongeveer vijf minuten.
- Zeef aardbeienpuree en vang de schone puree op in een kommetje.
- Knijp de gelatine uit en meng dit door de aardbeienpuree. Roer goed door tot gelatine is opgelost. Laat afkoelen.
- Klop slagroom stijf en breng op smaak en kleur met aardbeienpuree.
Marsepein
- Doe poedersuiker, amandelmeel en eiwit in een keukenmachine. Mix tot een egaal marsepein.
- Laat rusten in de koelkast.
Botercrème
- Klop zachte boter los in een keukenmixer of gebruik een handmixer.
- Voeg poedersuiker en crisco (vervang eventueel door roomboter) toe en mix goed door elkaar.
- Snijd vanillestokjes open en schraap met een scherp mesje het merg er uit. Voeg toe aan de botercrème en mix nog even goed door.
- Doe de botercrème in een spuitzak.
Samenstellen
- Snijd beide cakes horizontaal in drie gelijke delen.
- Begin met de grote cake.
- Leg de bodem op een werkbank. Spuit botercrème langs de bovenrand van de cake. Spatel daarbinnen een laag slagroomvulling.
- Steek met het vormpje een rondje uit het midden van de middelste cakelaag.
- Leg de cake op de slagroomvulling en vul het gat met de gekleurde muisjes.
- Bedek ook deze cakelaag met een rand botercrème en laag slagroom. Bedek het gat met muisjes ook met slagroom.
- Leg de derde cakelaag erop en druk een beetje aan.
- Strijk de hele taart af met een laag botercrème.
- Rol een stuk van het marsepein uit tot een dunne ronde plak. Bekleed de taart hiermee.
- Rol een stuk fondant uit tot een dunne ronde plak en maak de taart af met een laag fondant.
- Herhaal met de kleine cake.
- Stapel de kleine cake op de grote cake. Steek eventueel enkele prikkers in het midden van de grote cake om de kleine cake te ondersteunen.
- Breng de overige marsepein op kleur met de kleurstoffen. Wikkel in huishoudfolie. Laat even rusten in de koelkast.
- Rol de marsepein uit en druk er vlindertjes uit of kneed er bloemetjes van. Decoreer de taart hiermee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.