Laat je verrassen door de Aziatische smaken in dit heerlijke worstenbroodje. Houd je wel van een beetje pit? Voeg dan extra pepers toe aan de Sambal Manis.
Bakbenodigdheden
- Steelpan
- Kommen
- Staande mixer met toebehoren
- Verhoudfolie
- Bakplaat
- Bakpapier
- Houten pollepel
- Foodprocessor
- Rasp
- Deegroller
- Kwast
- Plastic zak
Voorbereiding voor de worstenbroodjes
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
Worstenbroodjes deeg
- Doe de melk in een steelpan en verwarm dit tot ongeveer 20 graden.
- Meng de tarwebloem, boter, gist, suiker, zout en furikake kruiden in een kom op de laagste stand goed door.
- Voeg de warme melk toe aan het bloemmengsel en mix dit voor 3 minuten op middelhoge snelheid.
- Mix het deeg daarna voor 6 minuten op een hogere snelheid.
- Kneed het deeg nog even kort door met de hand.
- Verdeel het deeg in bolletjes van 40 gram en bol ze op.
- Dek de bolletjes af met verhoudfolie en laat ze 20 minuten rijzen.
Soezenbeslag
- Breng de melk met de boter in een steelpan aan de kook.
- Haal de steelpan van het vuur, voeg gelijk de bloem en een snufje zout toe.
- Zet de steelpan terug op het vuur en blijf goed roeren tot het deeg gaar is.
- Haal de steelpan van het vuur, doe het beslag in een kom en laat het afkoelen.
- Voeg beetje bij beetje het ei toe en laat het beslag verder afkoelen.
Sambal Manis
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper.
- Maal de peper, knoflook, rode ui, suiker en een snufje zout in een foodprocessor fijn.
- Verwarm de zonnebloemolie, citroensap en ketjap manis in een steelpan.
- Voeg het pepermengsel toe aan het zonnebloemoliemengsel en bak dit tot het vocht is verdampt.
Worstenbroodjes vulling
- Rasp de gember en snijd de witte en zwarte knoflooktenen fijn.
- Voeg sojasaus en teriyakisaus naar smaak toe aan de gember en knoflook.
- Voeg het zout toe.
- Doe het half-om-halfgehakt, ei, paneermeel en 60 gram van het afgekoelde soezenbeslag in een kom en meng dit goed door.
- Voeg de Sambal Manis, naar smaak, toe.
- Verdeel de vulling in porties van 40 gram.
- Rol worstjes van de vulling van ongeveer 12 centimeter lang.
Opbouw van de worstenbroodjes
- Druk de deegbolletjes plat en rol ze uit tot ongeveer 15 centimeter lang.
- Verdeel de vulling over het deeg.
- Vouw het uiteinde van het deeg naar binnen en sluit de naad.
- Rol de worstenbroodjes egaal.
- Leg de worstenbroodjes, met de naad naar beneden, op een bakplaat.
- Bestrooi de worstenbroodjes met furikake kruiden.
- Laat de worstenbroodjes 30 minuten rijzen, met een beker gekookt water, in een plastic zak.
- Bak de worstenbroodjes gaar in 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.