Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- 2 bakplaten
- Bakpapier
- Thermometer
- Spuitzak
- Slofring
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Slofdeeg
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangend geheel van kunt maken. Verpak in vershoudfolie en laat rusten in de koelkast.
Notenmengsel
- Rooster intussen de amandel, hazelnoten, en pecannoten op 180 graden ongeveer 10 minuten.
Karamel
- Smelt suiker en maple siroop in een pan en smelt tot 170 graden. Giet er slagroom bij en roer goed.
- Voeg boter toe, roer de noten erdoor en zet apart om te koelen.
Amandelspijs
- Snijd appel in gelijke plakjes.
- Maak de amandelspijs door alle ingrediënten in de keukenmachine te doen en samen te laten draaien. Verdun met ei zodat het smeerbaar wordt.
Afwerken/decoreren
- Klop extra slagroom en suiker stijf, schep in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Rol het deeg voor de slof tot circa millimeter 8 dik.
- Steek slofdeeg met de slofring de vorm. Verwijder omliggend deeg en verdeel het spijsmengsel over de deegplak tot ongeveer 1cm van de rand.
- Verdeel de appel plakjes erover en bestrooi met kaneelsuiker. Bak ongeveer in 23 minuten gaar. Haal uit de oven en laat met de ring erom koelen. Verwijder daarna de ring.
- Verdeel de afgekoelde noten karamel over de slof en volg met toefjes slagroom en kaneel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.