Bakgereedschap
- Springvorm van ø 15 centimeter (2x)
- Bolvorm van ø 15 centimeter
- Keukenmachine met toebehoren
- Garde
- Rasp
- Deegroller
- Spuitzak
- Spuitmondjes
- Paletmes
- Kwastje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de springvorm(en) van ø 15 centimeter in.
- Vet de bolvorm van ø 15 centimeter in.
Appelcake
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Zeef de droge ingrediënten en roer ze door elkaar.
- Mix de natte ingrediënten tot een homogene massa.
- Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe en mix tot een geheel.
- Spatel de appelstukjes er doorheen.
- Verdeel het beslag over twee ø 15 centimeter bakvormen en de bolvorm en bak alles in 40 min af.
Karamel
- Verwarm alle ingrediënten tot het een dik mengsel wordt.
- Blijf ondertussen met een garde roeren.
- Giet in een platte schaal en laat afkoelen.
Botercrème
- Meng de custardpoeder met een eetlepel melk tot een papje.
- Verwarm de overige melk met de suiker tot het kookt.
- Voeg het custardpapje toe aan de warme melk.
- Blijf rustig roeren tot het mengsel dikker wordt.
- Giet op een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen.
- Klop de boter met de poedersuiker in 10 minuten luchtig.
- Klop de afgekoelde custard en 75 gram karamel er doorheen.
Appelvulling
- Rasp de appels.
- Laat de rasp met de andere ingrediënten zachtjes koken tot de appels zacht zijn.
- Laat afkoelen.
Appelcrumble
- Meng alle ingrediënten tot een kruimelig deeg.
- Verspreid de crumble over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak in 15 minuten goudbruin.
Ganache
- Hak de chocolade in stukjes en doe in een hittebestendige kom.
- Breng de slagroom tot het kookpunt en giet het over de chocolade.
- Laat een paar tellen staan en roer dan met de spatel door elkaar tot een mooi glanzend mengsel.
- Laat afkoelen.
Opbouw
- Begin met een biscuit van ø 15 centimeter.
- Spuit op de buitenrand een dijkje botercrème.
- Vul het midden met appelvulling.
- Leg hier het andere ø 15 centimeter biscuit op en herhaal bovenstaande stappen.
- Sluit af met de bolvormige cake.
- Snijd een appelvorm van de cake.
- Smeer het geheel af met botercrème en laat opstijven in de koeling.
- Kneed het matchapoeder door 225 gram marsepein en rol het marsepein uit.
- Bekleed de ‘appel’ met het marsepein. Snijd het overtollige marsepein weg.
- Meng voor het steeltje de overige marsepein met cacaopoeder.
- Kneed ook een beetje cacao door de overgebleven groene marsepein, zodat je een donkergroene kleur krijgt.
- Vorm hier een blad van.
- Zet het blad en het steeltje bovenop de appel.
- Kleur met de rode kleurstof een blosje op de appel.
- Smelt de marshmallows in een pan.
- Roer de cocopops er doorheen.
- Vorm hier een boomstam van en laat opstijven in de koeling.
- Smeer de boomstam af met de ganache.
- Plaats de appel op een presenteerplank.
- Plaats de boomstam ernaast.
- Strooi wat appelcrumble rondom de appel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.