Voorbereiding
- Vet een springvorm in met een diameter van 20 centimeter en bestuif met bloem.
- Verwarm de oven voorop 150°C (hetelucht).
Taartdeeg
- Hak de geroosterde noten fijn.
- Meng boter en suiker samen.
- Voeg daarna ei, bakpoeder, bloem, vanillesuiker en zout toe en kneed samen met de gehakte noten tot een samenhangend geheel ontstaat.
- Wikkel deeg in folie en laat zo lang mogelijk rusten in koelkast
Spijs
- Hak gemalen amandelen met kristalsuiker, citroen rasp en 1 losgeklopt ei tot een stevige spijs.
- Meng de spijs vervolgens los met eieren.
Vulling en samenstellen
- Schil en snijd appels in partjes en meng met kaneel, suiker en citroen en sinaasappel rasp.
- Haal het taartdeeg uit de koeling en bekleed de springvorm hiermee.
- Spreid het spijs uit over de taartbodem tot 1 centimeter van de rand.
- Strooi de rozijnen erover en de appels daarboven.
- Meng amandelschaafsel met suiker en eiwit. Verdeel dit over de appelvulling.
- Bak de taart 70-80 minuten gaar en krokant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.