Voorbereiding
- Vet een springvorm met een diameter van 25 centimeter in en bestuif met bloem of bedek de bodem met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
Deeg
- Doe alle ingrediënten in de kom en kneed tot een samenhangend deeg.
- Vorm een bal van het deeg.
- Laat afgedekt met folie in de koelkast rusten tot gebruik.
Vulling
- Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
- Meng de appels met citroensap, suiker, kaneel en custardpoeder.
- Zet weg tot gebruik.
Kruimelbovenkant
- Doe alle ingrediënten in de kom.
- Wrijf samen tot een kruimelig deeg.
- Zet het in de koelkast tot gebruik.
Samenstellen
- Haal het deeg voor de bodem uit de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank.
- Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met het deeg.
- Verkruimel de marsepein over de bodem.
- Verdeel de appelplakjes over de marsepein.
- Dek af met het kruimelmengsel.
- Bak de appeltaart in 75 minuten gaar.
- Haal de appeltaart na baktijd uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen in de springvorm.
- Verwijder voorzichtig de springvorm en laat de taart verder afkoelen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.