Filodeeg
- Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier.
- Doe bloem en zout in een keukenmachine met vlinder-opzetstuk.
- Meng water, olie en azijn in een maatbeker en voeg het vloeibare mengsel toe aan de bloem. Meng de ingrediënten tot een deeg.
- Vervang het vlinder-opzetstuk met een deeghaak en kneed op middelhoge snelheid tot een mooi en soepel deeg.
- Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed nog 2 minuten met de hand door.
- Doe het deeg in een ingevet kom, dek het af met plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Apfelstrüdel vulling
- Snijd de appels in plakken van een halve centimeter en meng met de sinaasappelrasp -en sap.
- Verhit boter en olie in een pan en voeg de broodkruimels toe.
- Bak totdat de broodkruimels geroosterd zijn.
- Meng appelschijfjes, broodkruim, suiker, kruiden, rozijnen, walnoten en amandelschaafsel in een kom.
Samenstellen van de apfelstrüdel
- Leg een tafelkleed op een lange tafel en bestuif het tafelkleed met bloem.
- Leg het deeg in het midden en rol zo ver en dun mogelijk uit met een deegroller.
- Trek voorzichtig, stukje voor stukje, aan het deeg tot het flinterdun is (het deeg moet zo dun zijn dat u er een krant doorheen kunt lezen).
- Smeer het apfelstrüdel deeg in met de helft van de gesmolten boter en doe de vulling op een korte kant van het deeg.
- Rol het deeg met behulp van het tafelkleed op.
- Rol het op tot een slakkenhuis en smeer het deeg weer in met de gesmolten boter.
- Bestrooi de bovenkant met het amandelschaafsel.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200°C en bak de apfelstrüdel 30 minuten in de hete oven.
- Smeer de strüdel halverwege nogmaals in met boter.
- Haal de appelstrüdel na baktijd uit de oven en laat het iets afkoelen.
- Bestuif met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.