Voorbereiding
- Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bakbenodigheden
- Steelpan
- Mes en snijplank
- Muffin bakvorm
- Kwast
Appelroosjes
- Haal het bladerdeeg uit de koelkast.
- Snijd de appels doormidden, haal het steeltje en het klokhuis eruit.
- Snij met een mes hele dunne plakjes.
- Leg de appelschijfjes in een pannetje met warm water en citroensap om verkleuring tegen te gaan.
- Laat het kort koken en giet het water af.
- Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden Celsius.
- Leg vervolgens het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad.
- Snijd er met een pizzames 12 stroken uit.
- Verdun de jam met wat water.
- Strijk dit met een kwastje over de plakjes bladerdeeg.
- Leg hier vervolgens dakpansgewijs de stukjes appel op. Let op! De gebogen kant moet uitsteken om het roosjes-effect te krijgen.
- Bestrooi de appelplakjes met kaneelsuiker.
- Rol ze voorzichtig op. Druk op het einde goed, zodat de roosjes stevig dichtzitten.
- Leg de roosjes in een muffinvorm.
- Bak ze ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Na het bakken met poedersuiker bestrooien.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.