Bakgereedschap
- Prikrol of vork
- Bakring ø 14
- Appelboor
- Spuitzak
- Bakpapier
- Rooster
- 2 pannetjes
- kwastje
Presentatie
- Plank
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bladerdeeg
- Rol het deeg uit tot een plak van 2 millimeter en prik er gaatjes in met de prikrol of een vork.
- Steek 6 ronde plakken uit met de bakring en leg ze op een rooster met bakpapier.
- Benieuwd hoe je zelf bladerdeeg maakt? Robèrt legt het je uit in deze video.
Banketbakkersroom met spijs
- Op deze manier maak je zelf amandelspijs.
- Maak de banketbakkersroom door de melk, suiker en het vanillestokje in een pannetje te mengen.
- Doe een gedeelte van de melk bij het custardpoeder en meng door elkaar.
- Maak dan de melk in het pannetje warm tot het kookt. Meng het met de custardpoeder en zet het terug op het vuur.
- Als het goed gaar is meng je het langzaam, met een mixer of keukenmachine, met de amandelspijs.
- Vul een spuitzak met de spijsroom en spuit op alle plakken spijs (in de vorm van een spiraal).
Appelkoeken
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
- Halveer de appels en snijd de appels in partjes.
- Verdeel de partjes, dakpansgewijs, netjes over de plakken deeg in een rondje.
- Besprenkel de appelkoeken met kaneelsuiker.
- Bak de koeken ongeveer 40 minuten af in het midden van de oven op 170 graden, hete lucht.
Abrikozenconfituur
- Maak de abrikozenjam door de abrikozen in een pannetje te doen en suiker toe te voegen.
- Kook dit op het vuur tot een zachte mouse, voeg eventueel iets water toe.
- Pureer de confituur met een staafmixer zodat het nog gladder wordt.
- Haal de koeken uit de oven, besmeer met abrikozenjam en presenteer op een plank.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.