Ga aan de bak met dit appelcake recept! Deze cake is extra smeuïg door de toevoeging van amandelspijs.
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bakgereedschap
- Taartpan van 18-21 centimeter Ø, ingevet
- Kwastje
Appelcake bereiden
- Draai de boter en amandelspijs héél luchtig in de keukenmachine; het is goed als de massa bijna witgekleurd is.
- Voeg daarna één voor één de eieren toe en tot slot de bloem en het gezeefde bakpoeder.
- Laat het beslag nog even goed doorkloppen en giet het in de taartpan.
- Leg de appelparten dakpansgewijs op het cakebeslag; laat het midden open.
- Bestrooi de appels met kaneelsuiker (naar smaak) en strooi in het midden van de cake wat amandelschaafsel.
- Bak de cake in ongeveer 50 minuten in de oven.
- Bestrijk de bovenkant van de cake na het bakken met wat lichtjes verwarmde abrikozenjam.
- Bestrooi het midden met poedersuiker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.