E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Appelcake

Deze variatie op de klassieke appeltaart is zalig zoet en fris. Robèrt maakt deze cake met appel lekker smeuïg met toevoeging van amandelspijs. Een appelcake recept dat zeker het proberen waard is!

Cake
(283) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze:

  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 150 gram ei
  • 150 gram boter
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 appels (elstar)
  • kaneelsuiker
  • amandelschaafsel
  • abrikozenjam
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Ga aan de bak met dit appelcake recept! Deze cake is extra smeuïg door de toevoeging van amandelspijs.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bakgereedschap

  • Taartpan van 18-21 centimeter Ø, ingevet
  • Kwastje

Appelcake bereiden

  • Draai de boter en amandelspijs héél luchtig in de keukenmachine; het is goed als de massa bijna witgekleurd is.
  • Voeg daarna één voor één de eieren toe en tot slot de bloem en het gezeefde bakpoeder.
  • Laat het beslag nog even goed doorkloppen en giet het in de taartpan.
  • Leg de appelparten dakpansgewijs op het cakebeslag; laat het midden open.
  • Bestrooi de appels met kaneelsuiker (naar smaak) en strooi in het midden van de cake wat amandelschaafsel.
  • Bak de cake in ongeveer 50 minuten in de oven.
  • Bestrijk de bovenkant van de cake na het bakken met wat lichtjes verwarmde abrikozenjam.
  • Bestrooi het midden met poedersuiker.

Liever een klassieke appeltaart maken?

Bekijk het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.