Met een prachtige appelbloem is deze vlaai niet alleen een lust voor het oog, het smaakt ook nog eens heel erg lekker!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Kommen
- Vershoudfolie
- Kwast
- Rooster
- Steelpan
- Zeef
- Bakplaat
- Mes
- Satéprikker
Voorbereiding van de vlaai
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een vlaaivorm met een diameter van 28 centimeter en een hoogte van 3 centimeter in met boter.
- Week het gelatineblaadje in een bakje met koud water.
Kaneel banketbakkersroom
- Meng 100 gram suiker, maïzena, kaneel en eidooiers in een kom goed door.
- Breng de melk, met de overgebleven suiker, kaneelstokjes en het merg van een vanillestokje in een steelpan aan de kook.
- Voeg de helft van het warme melkmengsel bij het eidooiermengsel en meng dit goed door.
- Giet het mengsel terug in de steelpan en breng dit al roerend aan de kook.
- Zeef de banketbakkersroom.
- Giet de banketbakkersroom op een bakplaat, bedek het met vershoudfolie en laat het afkoelen.
Vlaai bodem
- Kneed de bloem, gist, zout, boter, suiker, ei en melk in 10 minuten goed door.
- Maak een bal van het deeg, doe het in een kom en dek het af met vershoudfolie.
- Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
- Kneed het deeg kort door en rol het uit.
- Bekleed de vlaaivorm met het deeg en zorg ervoor dat de vorm volledig bedekt is.
- Verwijder het overtollige deeg en prik met een vork gaatjes in de vlaaibodem.
- Giet de banketbakkersroom in de vorm.
- Snijd de appels in halve plakjes en verdeel deze in een bloemvorm over de bovenkant van de vlaai.
- Bak de vlaai gaar in 25 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de vlaai uit de oven, laat het 30 minuten afkoelen in de vorm en schuif het vervolgens op een rooster.
Afdekgelei
- Verwarm het water, citroensap en de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg het gelatineblaadje toe.
- Laat de afdekgelei indikken en zet het in de koelkast.
Opbouw van de vlaai
- Bestrooi de rand van de vlaai met een laagje poedersuiker.
- Smeer de bovenkant van de appel vlaai in met de afdekgelei.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.