E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Appel-vanille taart

Narcis

Recept van
Narcis

Taart
(43) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • 1 vanillestokje
  • 375 milliliter slagroom

Taartdeeg

  • 100 gram koude boter
  • 100 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 citroen (rasp)
  • zout
  • 1 ei

Amandelvulling

  • 60 gram amandelen
  • 20 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 1 ei
  • 50 gram boter

Appelvulling en samenstellen

  • 4 Elstar appels
  • 2 eieren
  • 40 gram suiker
  • roomboter
  • abrikozenjam

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een springvorm in met een diameter van ongeveer 24 centimeter.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd het vanillestokje door, schraap het merg er uit en brengt dit samen met de slagroom voorzichtig aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur, dek af en laat 20 minuten intrekken.

Taartdeeg

  • Meng boter, suiker, bloem, zout en citroenrasp met deegsnijder.
  • Voeg ei toe en kneed met de hand tot een soepel deeg.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat 15 minuten in de koelkast rusten.

Amandelvulling

  • Maal de amandelen fijn in de keukenmachine en voeg bloem en suiker toe.
  • Mix vervolgens met ei en boter tot een crème.
  • Zet opzij in een kom.
  • Haal het deeg uit de koeling. Rol het uit en bekleed de vorm ermee.
  • Zet ongeveer 30 minuten terug in de koelkast.

Appelvulling en samenstellen

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en halveer.
  • Snijd de bolle kant dun in.
  • Haal de taartbodem uit de koeling.
  • Strijk het amandelmengsel over taartbodem en rangschik de appelhelften hierop.
  • Scheid de eieren.
  • Klop suiker door eidooiers, roer de warme vanille-room erdoor, zeef en schenk over de appels.
  • Smelt een beetje boter en strijk met kwastje over de appels.
  • Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 30 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de taart hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.