Voorbereiding
- Vet een springvorm in met een diameter van ongeveer 24 centimeter.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd het vanillestokje door, schraap het merg er uit en brengt dit samen met de slagroom voorzichtig aan de kook.
- Haal de pan van het vuur, dek af en laat 20 minuten intrekken.
Taartdeeg
- Meng boter, suiker, bloem, zout en citroenrasp met deegsnijder.
- Voeg ei toe en kneed met de hand tot een soepel deeg.
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat 15 minuten in de koelkast rusten.
Amandelvulling
- Maal de amandelen fijn in de keukenmachine en voeg bloem en suiker toe.
- Mix vervolgens met ei en boter tot een crème.
- Zet opzij in een kom.
- Haal het deeg uit de koeling. Rol het uit en bekleed de vorm ermee.
- Zet ongeveer 30 minuten terug in de koelkast.
Appelvulling en samenstellen
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en halveer.
- Snijd de bolle kant dun in.
- Haal de taartbodem uit de koeling.
- Strijk het amandelmengsel over taartbodem en rangschik de appelhelften hierop.
- Scheid de eieren.
- Klop suiker door eidooiers, roer de warme vanille-room erdoor, zeef en schenk over de appels.
- Smelt een beetje boter en strijk met kwastje over de appels.
- Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 30 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de taart hiermee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.