Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Grove rasp
- Mengkommen
- Vlaaivorm
- Siliconen mal van een vogel
- Plasticfolie
- Bakkwast
- Deegroller
- Zeef
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte
- Vet de bakvorm in met boter.
- Laat de kersen ontdooien.
Deeg
- Snijd de boter in blokjes.
- Mix alle droge ingrediënten met de boter tot een kruimeldeeg.
- Voeg het ei toe en kneed zo kort mogelijk door elkaar.
- Haal het deeg uit de kom en maak er een dunne deegplak van.
- Verpak in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
Vulling
- Doe de kersen in een zeef en druk het overtollige vocht eruit.
- Laat nog even in de zeef boven een kom staan.
- Rasp de appel en knijp het teveel aan vocht uit.
- Doe de appel in een kom en voeg de suiker, kaneelpoeder, custard en kersen toe en meng door elkaar.
Opbouw
- Rol tweederde van het deeg uit tot een plak van 3 millimeter dikte.
- Bekleed de ingevette bakvorm met het deeg.
- Schep de kersen-appelvulling in de bakvorm en druk dit stevig aan.
- Maak van het overige deeg, met behulp van de mal, een aantal deeg-vogeltjes.
- Maak van de rest van het deeg een grove crumble.
- Verdeel de crumble over de vulling en leg daarop de vogeltjes.
- Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.