Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Foodprocessor
- Spatels
- Garde
- Suikerthermometer
- Spuitzakken
- Zeef
- Ronde spuitmond 10 millimeter
- ± 200 cocktailprikkers
- Piepschuim kegel van 50 centimeter hoog
- Bronzen verf
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Bekleed de bakplaten met bakpapier.
- Maak de piepschuim brons met verf.
Macarons
- Pulse de amandelmeel en poedersuiker in een foodprocessor fijner.
- Haal het meelmengsel door een zeef en voeg de helft van het eiwit toe.
- Verwarm het water en de suiker tot 118 graden.
- Doe de overige eiwitten met een snuf zout in de kom van de mixer.
- Klop, zodra de suikersiroop 110 graden is, de eiwitten op tot stijve pieken.
- Giet de suikersiroop van 118 graden langzaam bij het eiwit en klop het mengsel tot kamertemperatuur.
- Voeg een deel van het eiwit bij het meelmengsel en meng dit goed.
- Doe de rest van het eiwit erbij en meng dit er rustig door.
- Verdeel het beslag zodra het de juiste consistentie heeft in 2 kommen.
- Voeg de kleurstof toe om paarse en appelgroene macarons te maken.
- Schep het beslag in spuitzakken.
- Spuit het beslag in kleine cirkels op met bakpapier beklede bakplaten.
- Tik de bakplaat een paar keer tegen het werkblad om de lucht eruit te krijgen.
- Werk eventuele gaten bij met een cocktailprikker.
- Bak de macarons in 14-15 minuten gaar.
Appelcrème
- Schil de appel en rasp deze.
- Besprenkel met het limoensap om verkleuring te voorkomen.
- Smelt de chocolade met de slagroom in de magnetron tot alle chocolade gesmolten is.
- Zet het mengsel 15 minuten in de koelkast.
- Klop het daarna op met de handmixer.
- Voeg de appelaroma, zout en appelrasp toe.
- Breng het mengsel op kleur met kleurstof.
- Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje ø 10.
Kersen botercrème
- Meng in een kom de eidooiers, custardpoeder en kristalsuiker met een scheutje melk.
- Roer glad.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Breng de rest van de melk langzaam aan de kook met het vanillemerg en het -stokje.
- Neem de pan van het vuur. Verwijder het vanillestokje.
- Voeg al roerend met een garde een scheut warme melk toe aan het custardmengsel en meng tot een egale emulsie.
- Voeg geleidelijk al roerend de rest van de melk toe.
- Giet alles terug in de pan.
- Zet de pan weer op het vuur en breng langzaam aan de kook.
- Laat al roerend op laag vuur 1 minuut doorkoken tot het mengsel gebonden is.
- Doe de banketbakkersroom in een lage schaal.
- Dek af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen.
- Laat 30 minuten afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de zachte boter, crisco, amarena aroma, de afgekoelde banketbakkersroom en basterdsuiker tot een gladde crème op lage snelheid.
- Snijd de amarena kersen doormidden.
- Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje ø 10.
Opbouw
- Vul de groene macarons met de appelcrème.
- Spuit een cirkel kersen botercrème op de paarse macarons en plaats in het midden een halve kers.
- Prik de macarons om en om met cocktailprikkers in de piepschuim kegel.
- Begin onderaan en werk naar boven. Prik 1 macaron rechtop in de bovenkant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.