Bakgereedschap
- Pizzasteen
- Handmixer
- Garde
- Spuitzak
- Spuitmond
- Deegroller
- Kommen (3 stuks)
- Huishoudfolie
- Bakpapier
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Mix alle ingrediënten en 70 milliliter water met de handmixer tot een soepel deeg. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Ga ondertussen verder met de topping en de garnering.
- Plaats vervolgens een vel bakpapier op het aanrecht en rol het deeg hierop in een ronde vorm uit. Vouw de randen iets terug zodat de vulling goed blijft liggen.
- Bestrijk de bodem met de crème fraîche en verdeel de appelschijfjes erover. Volg met de kaneelsuiker en de amandelschijfjes.
- Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 7-8 minuten goudbruin en gaar.
Topping
- Was de appel en snijd deze om het klokhuis heen in gelijke dunne schijfjes.
- Pers de sap van de halve citroen boven de appelschijfjes uit en hussel goed.
- Meng de vanillesuiker met de crème fraîche en de kaneel met de suiker.
Garnering
- Klop de slagroom samen met de suiker en de kaneel in een vetvrije kom met de handmixer stijf.
- Verdeel de slagroom over de glaasjes en giet de ahornsiroop erover.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.