Bakgereedschap
- Diepe bakplaat
- Keukenmachine met toebehoren
- paletmes
- glaceermes
- Banaan sjabloon
- spuitzakken
- Rond spuitmondje ø 0,5 centimeter
- Kwastje
- hakmolen
- Deegroller
Voorbereiding
- Knip van papier of karton een banaan-omtrek die je straks gebruikt als sjabloon.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Bekleed een diepe bakplaat met bakpapier.
- Week de gelatine in koud water.
Biscuit
- Zeef de bloem, custard, maïzena en zout.
- Splits de eieren.
- Klop het eiwit met de suiker tot stevige pieken.
- Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe, terwijl de keukenmachine op lage stand draait.
- Voeg de geprakte banaan toe.
- Spatel het bloemmengsel door het eimengsel tot een mooi gelijkmatig beslag.
- Verdeel het beslag over de bakplaat en bak in circa 10-15 minuten gaar.
- Controleer de gaarheid met een satéprikker.
- Laat afkoelen op een rooster.
Gezouten karamel met pecan
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
- Leg de pecannoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de noten in 8-10 minuten.
- Laat afkoelen en hak tot kleine stukjes.
- Smelt de boter en voeg de bruine basterdsuiker toe als boter gesmolten is.
- Roer goed door.
- Voeg de gecondenseerde melk toe.
- Roer met een garde totdat de kleur egaal wordt.
- Blijf roeren tot het mengsel kookt en dikker wordt.
- Blijf constant roeren totdat je de juiste dikte bereikt hebt.
- Voeg naar smaak zeezout toe.
- Voeg gehakte pecannoten toe.
- Laat afkoelen en doe in een spuitzak.
Zwitserse room
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Breng het vanillemerg met 25 gram suiker en 225 milliliter melk aan de kook.
- Roer de overige melk met de custardpoeder tot een papje.
- Giet een beetje kokende melk op het custardpapje en roer goed door.
- Giet het papje terug bij de melk en breng onder voortdurend roeren aan de kook.
- Laat 1-2 min zachtjes doorkoken tot het is ingedikt.
- Giet de room in een platte schaal en dek af met folie.
- Laat afkoelen.
- Klop de slagroom met de overige suiker op.
- Smelt de gelatine met aanhangend vocht tot een vloeibaar geheel.
- Klop banketbakkersroom los.
- Roer de vloeibare gelatine erdoor.
- Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.
- Doe de room in een spuitzak met ronde spuitmond.
Botercrème
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Meng de custardpoeder met een scheutje melk tot een papje.
- Breng de overige melk met het vanillemerg, -stokje en 15 gram suiker aan de kook.
- Schenk een beetje warme melk bij het custardpapje en roer goed door.
- Giet het papje bij de warme melk en breng aan de kook.
- Laat zachtjes doorkoken tot een dik mengsel.
- Giet op een platte schaal, bedek met folie en laat afkoelen tot handwarmte.
- Draai de basterdsuiker met de boter tot een bleke massa.
- Voeg de room toe en draai alles tot een gladde crème.
- Doe in een spuitzak voor gebruik.
Marsepein
- Kneed een paar kleine druppeltjes kleurstof door de marsepein.
- Blijf kleurstof toevoegen tot je de marsepein banaankleurig is.
Bananen
- Snijd de bananen in dunne plakjes.
- Besprenkel ze met een beetje citroensap.
- Bestrooi met poedersuiker.
Opbouw
- Snijd met behulp van de banaan-sjabloon 10 bananen uit het biscuit.
- Snijd ze aan de randen een beetje bij.
- Maak 5 paartjes van 2 biscuits die goed op elkaar passen.
- Spuit op de biscuits een dun randje botercrème op de randen.
- Vul het midden van 5 biscuits met een laagje pecan-karamel.
- Vul de andere 5 biscuits met een laagje Zwitserse room.
- Leg schijfjes banaan op de Zwitserse room.
- Stapel nu de biscuit-paartjes op elkaar.
- Strijk de bananen rondom af met botercrème.
- Maak randen met een glaceermesje.
- Laat opstijven in de vriezer.
- Rol de marsepein dun uit met de poedersuiker.
- Bekleed iedere banaan met marsepein en vorm deze tot een mooie banaanvorm met steeltje.
- Kleur de bananen een beetje bij met bruin kleurpoeder.
- Leg 3 bananen onderop en stapel er 2 bovenop als een trosje bananen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.