Bakgereedschap
- Bakpapier
- 6x springvorm van ø 15 centimeter
- 2x springvorm van ø 18 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Zeef
- Rasp
- Spuitzakken
- Thermometer
- Maatlepels
- Taartkarton van ø 30 centimeter
- Taartkarton van ø 15 centimeter
- Taartkarton van ø 10 centimeter
- Dowels
- Taart standaard
- Modelleer gereedschap
- Fijne borsteltjes en kwastjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte.
- Bekleed de bakblikken met bakpapier en vet ze in.
Cake
- Meng de bloem, bakpoeder, sinaasappelrasp, suiker, maanzaad en zout.
- Meng in een andere kom de olie, sinaasappelsap, vanille extract en eieren.
- Meng de 2 kommen samen en voeg ook de melk en yoghurt toe.
- Roer niet langer dan nodig.
- Giet het beslag in alle bakvormen en bak de kleine cakes in 20 minuten en de grote cakes in 25 minuten gaar.
- Haal de cakes uit de blikken en laat afkoelen.
Italiaanse meringue botercrème
- Breng het water en 400 gram suiker aan de kook tot 121 graden.
- Klop de overige suiker met de eiwitten luchtig.
- Giet de warme suikersiroop bij de eiwitten en klop op hoog tempo door tot het een mooie meringue op kamertemperatuur.
- Voeg de boter blokje voor blokje toe.
- Breng op smaak met Grand Marnier.
Trempeersiroop
- Breng de suiker en het water aan de kook.
- Laat 2 minuten doorkoken.
- Voeg de Grand Marnier toe.
- Laat afkoelen.
Opbouw
- Snijd elke cake in 2 lagen.
- Trempeer de onderste laag met siroop.
- Maak een dijkje van botercrème en verdeel sinaasappel marmelade in het midden.
- Herhaal voor alle lagen cakes.
- Stapel alle cakes op elkaar, begin met de grootste onderop.
- Gebruik dowels of een stevige standaard ter ondersteuning.
- Laat de taart 25 minuten opstijven in de koelkast.
- Snijd de taart daarna in de vorm van André en bedenk de buitenkant met een laag botercrème.
- Laat wederom opstijven in de koeling.
- Rol de fondant uit met behulp van de tylose poeder tot een dunne plak en bedek hier de hele taart mee.
- Gebruik de modelleer chocolade en witte fondant om details aan te brengen op de taart.
- Gebruik eetbare lijm om alle onderdelen vast te plakken.
- Meng de kleurpoeders met wat wodka om er eetbare verf van te maken.
- Versier jouw André met verf en glans naar keuze.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.