E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

André in brons

Een glutenvrije André in een bronzen jasje. Deze taart is gevuld met een frisse glutenvrije sinaasappel-maanzaad cake, botercrème op basis van Italiaanse meringue en een hintje Grand Marnier.

Mary

Recept van
Mary

Taart
Glutenvrij
(3) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 840 gram glutenvrije bloem
  • 10 theelepels bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 800 gram fijne kristalsuiker
  • 8 eetlepels maanzaad
  • 4 rasp van sinaasappels
  • 180 milliliter verse sinaasappelsap
  • 480 milliliter zonnebloemolie
  • 8 eieren
  • 4 theelepels vanille-extract
  • 480 milliliter Griekse yoghurt
  • 240 milliliter volle melk

Italiaanse meringue botercrème

  • 450 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram water
  • 500 gram eiwit
  • 75 milliliter Grand Manier
  • 600 gram roomboter op kamertemperatuur

Trempeersiroop

  • 125 milliliter water
  • 75 milliliter Grand Manier
  • 100 gram fijne kristalsuiker

Opbouw

  • 680 gram sinaasappelmarmelade
  • 1.5 kilo donker bruine chocolade smaak fondant
  • 100 gram wit fondant
  • 500 gram modelleer chocolade
  • 100 milliliter Wodka
  • bruine gel kleurstof
  • bruin kleurpoeder
  • goud kleurpoeder
  • groenblauw kleurpoeder
  • eetbare lijm
  • tylose poeder

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakpapier
  • 6x springvorm van ø 15 centimeter
  • 2x springvorm van ø 18 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Zeef
  • Rasp
  • Spuitzakken
  • Thermometer
  • Maatlepels
  • Taartkarton van ø 30 centimeter
  • Taartkarton van ø 15 centimeter
  • Taartkarton van ø 10 centimeter
  • Dowels
  • Taart standaard
  • Modelleer gereedschap
  • Fijne borsteltjes en kwastjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte.
  • Bekleed de bakblikken met bakpapier en vet ze in.

Cake

  • Meng de bloem, bakpoeder, sinaasappelrasp, suiker, maanzaad en zout.
  • Meng in een andere kom de olie, sinaasappelsap, vanille extract en eieren.
  • Meng de 2 kommen samen en voeg ook de melk en yoghurt toe.
  • Roer niet langer dan nodig.
  • Giet het beslag in alle bakvormen en bak de kleine cakes in 20 minuten en de grote cakes in 25 minuten gaar.
  • Haal de cakes uit de blikken en laat afkoelen.

Italiaanse meringue botercrème

  • Breng het water en 400 gram suiker aan de kook tot 121 graden.
  • Klop de overige suiker met de eiwitten luchtig.
  • Giet de warme suikersiroop bij de eiwitten en klop op hoog tempo door tot het een mooie meringue op kamertemperatuur.
  • Voeg de boter blokje voor blokje toe.
  • Breng op smaak met Grand Marnier.

Trempeersiroop

  • Breng de suiker en het water aan de kook.
  • Laat 2 minuten doorkoken.
  • Voeg de Grand Marnier toe.
  • Laat afkoelen.

Opbouw

  • Snijd elke cake in 2 lagen.
  • Trempeer de onderste laag met siroop.
  • Maak een dijkje van botercrème en verdeel sinaasappel marmelade in het midden.
  • Herhaal voor alle lagen cakes.
  • Stapel alle cakes op elkaar, begin met de grootste onderop.
  • Gebruik dowels of een stevige standaard ter ondersteuning.
  • Laat de taart 25 minuten opstijven in de koelkast.
  • Snijd de taart daarna in de vorm van André en bedenk de buitenkant met een laag botercrème.
  • Laat wederom opstijven in de koeling.
  • Rol de fondant uit met behulp van de tylose poeder tot een dunne plak en bedek hier de hele taart mee.
  • Gebruik de modelleer chocolade en witte fondant om details aan te brengen op de taart.
  • Gebruik eetbare lijm om alle onderdelen vast te plakken.
  • Meng de kleurpoeders met wat wodka om er eetbare verf van te maken.
  • Versier jouw André met verf en glans naar keuze.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.