Bakbenodigdheden
- 4 Bakplaten van 37 x 31 centimeter
- Bakpapier
- Staande mixer met toebehoren
- Cakebord van ø 15 centimeter
- Dowels
- Modelleer gereedschap
- Staafmixer
- Taartrooster
- Vershoudfolie
- Spuitzakken
- Grote plaat
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
- Bekleed de bakplaten met bakpapier.
- Bekleed een plaat met vershoudfolie.
Red velvet cake
- Klop de roomboter, suiker en zonnebloemolie romig.
- Voeg al mixend een voor een de eieren toe.
- Voeg de vanille aroma en de rode kleurstof toe en mix kort.
- Zeef de bloem, maizena, cacaopoeder, zout en baking soda.
- Voeg om en om karnemelk en droge ingrediënten toe aan het beslag.
- Voeg de witte azijn toe aan het laatste beetje karnemelk en mix het beslag nog kort door.
- Verdeel het beslag over de bakplaten en bak voor 20-30 minuten, wissel de bakplaten eventueel na 15 minuten om van positie.
- Laat de cakes afkoelen op een taartrooster.
Modelleer chocolade
- Smelt de witte chocolade.
- Voeg de maïssiroop toe en mix tot het net een geheel vormt.
- Verspreid op de plaat met folie, dek af en plaats in de koelkast om hard te worden.
- Kneed tot een soepel geheel, verwarm eventueel kort in de magnetron.
Zwitserse meringue botercrème
- Klop de eiwitten samen met de suiker luchtig.
- Voeg de roomboter in stukjes toe.
- Voeg de vanille toe en klop tot een luchtige crème.
Frambozenjam
- Kook de frambozen met de geleisuiker voor een paar minuten.
- Pureer eventueel met een staafmixer.
Roomkaasmousse
- Klop de roomkaas met de kristalsuiker tot een glad geheel.
- Klop de slagroom er gelijkmatig doorheen.
- Voeg de vanille toe en mix nog even kort door.
- Zet koud tot gebruik.
Opbouw
- Snijd 2 cakes in de lengte doormidden, zodat je 4 plakken van 31 x 18,5 centimeter krijgt.
- Spuit op elke laag een dijkje botercrème en vul met frambozenjam en roomkaas.
- Stapel de cakes op elkaar, dit worden de schouders.
- Plaats dowels in de cake en daarop een cakebord van ø 15 centimeter.
- Snijd de overige cakes in 4 delen van 18,5 x 15,5 centimeter, zodat je 8 cakes overhoudt.
- Plaats 2 plakken met vulling op de schouders.
- Vul de overige cakes op dezelfde manier en stapel ze op het cakebord voor het hoofd. Het kan zijn dat je wat cake overhoudt.
- Snijd de cake daarna in de vorm van een hoofd, nek en schouders.
- Smeer de cake rondom af met botercrème en laat opstijven in de koelkast.
Decoreren
- Kneed ⅓ van de modelleer chocolade soepel, rol uit tot een grote ronde lap en bedek hier het hoofd en de nek mee.
- Kneed ⅓ van de modelleer chocolade soepel en kleur wit.
- Rol uit om een blouse te vormen, ogen en tanden, fluitketel punt en fluitketel hendel.
- Kneed ⅓ van de modelleer chocolade soepel en bedek als colbert.
- Kneed ⅙ van de modelleer chocolade soepel en maak de fluitketel.
- Schilder de verschillende onderdelen in kleuren naar keuze.
- Schrijf de tekst De Flip Fluitketel Show op de ketel.
- Indien tijd over maak een bril.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.