Bakgereedschap
- Digitale weegschaal
- Pizzasteen
- Aluminiumfolie
- Bakpapier
- Mengkom (2 stuks)
- Zeef
- Maatbeker
- Rasp
- Dunschiller
- Kwastje
- Deegroller
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Mascarpone-crème
- Schraap het merg uit het vanillestokje.
- Roer de mascarpone los en breng op smaak met de vanille, de sinaasappelsap en –rasp.
- Bewaar het mascarponemengsel afgedekt en op een koele plaats tot gebruik.
Garnering
- Snijd vervolgens de appels in dunne, gelijke plakken. Voeg deze samen met 400 milliliter water, citroensap en kristalsuiker aan een kom toe en laat weken. Giet de appels voor gebruik af en laat ze goed uitlekken.
- Voeg de rozijnen samen met de bruine rum aan een kom toe en laat marineren. Laat de rozijnen voor gebruik goed uitlekken.
- Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan goudbruin.
Deeg
- Zeef de bloem, het amandelmeel, de kaneel en het zout in een mengkom en maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel. Schenk hier 125 milliliter water en de walnotenolie in.
- Kneed vervolgens het mengsel met de hand tot een soepel en elastisch deeg en laat 10 minuten afgedekt rusten.
- Rol het deeg in een ronde vorm op een vel bakpapier met de deegroller uit. Vet de randen in met een beetje walnotenolie.
- Verdeel de mascarpone-crème over het deeg.
- Volg met de stukjes appel en verdeel deze in een rondje van groot naar klein over het deeg.
- Verdeel tot slot de rozijnen, de bruine basterdsuiker en de cayennepeper over het deeg.
- Plaats de flammkuchen 15-20 minuten op de pizzasteen op de barbecue en sluit deze af.
Afwerken/decoratie
- Garneer de flammkuchen voor het serveren met het geroosterde amandelschaafsel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.