E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Amandeltuiles

Flinterdunne amandelkrullen. Het is Janny’s eigen roerdeeg-recept voor krokante dakpannetjes. Bezem bij de hand?

Koekjes
(71) reviews

Ingrediënten

Het beslag

  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 60 gram suiker
  • 25 gram bloem
  • mespuntje zout
  • 2 theelepels water
  • 10 gram boter
  • 1 ei

Bereidingswijze

Het beslag

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Vet een bakplaat in.
  • Meng amandelen, suiker, bloem en zout in een kom.
  • Doe water en boter in een pannetje en zet op het vuur. Laat de boter smelten.
  • Klop ondertussen het ei los.
  • Schenk het botermengsel bij het droge mengsel en meng goed door.
  • Voeg het ei toe en kneed goed door tot een egaal deeg.
  • Schep met een lepeltje bergjes beslag op de bakplaat en druk deze plat met een natte vork (tot een rondje).
  • Schuif de plaat in de oven en bak de amandelkrullen in 12–15 minuten goudbruin.
  • Leg intussen 1 of 2 stokken of deegrollers klaar.
  • Haal de plaat over de oven.
  • Neem de amandelkrullen met een paletmes van de plaat en leg direct over de stokken om af te koelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.