Amandelspijskoekjes recept
- Maak de amandelspijs door de blanke amandelen goed te malen samen met de basterdsuiker.
- Voeg de citroenrasp, het oranjebloesemwater en de roomboter toe.
- Kneed dit goed tot het een medium zachte structuur heeft.
- Voeg wat oranjebloesemwater toe als het spijs nog te droog is.
- Maak kleine staafjes amandelspijs van 30 gram.
- Snijd een breed stuk van het filodeeg af, het moet een lengte van 13 centimeter hebben.
- Smeer het filodeeg goed in met de zonnebloemolie.
- Leg de staaf amandelspijs aan het begin van het filodeeg en rol strak op.
- Probeer de zijkanten steeds mee te nemen zodat de randen ook gesloten worden.
- Leg de koekjes in de siliconenvorm en bak af in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Haal de amandelspijskoekjes rustig uit de vorm en besprenkel ze met de honing,
- Strooi het geroosterde amandelmeel erover en laat ze op een rekje verder afkoelen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.