Benodigdheden
- 2 soufflé bakjes
- Pannetje
- Spuitzak
- Lepel
- Kwastje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Zet de soufflébakjes klaar.
Recept
- Zeef de bloem en het zetmeel.
- Klop met een scheutje melk tot een papje.
- Breng de amandelsiroop met de overige melk en 100 gram suiker aan de kook.
- Giet de kokende melk bij het papje en roer goed door.
- Giet het geheel terug in de pan en breng al roerend aan de kook tot het begint te binden.
- Je hebt nu een custardpapje gemaakt.
- Klop het custardpapje en de kwark goed door elkaar tot een glad geheel.
- Je hebt nu je basisbeslag gemaakt. Zet opzij tot gebruik.
- Smelt de boter en vet hiermee de soufflébakjes in.
- Doe een beetje suiker in de bakjes en draai rond, zodat alle zijkanten bedekt zijn met een laagje suiker.
- Schud de overige suiker eruit.
- Klop de eiwitten los.
- Voeg de overige 15 gram suiker beetje bij beetje toe en klop tot stijve pieken.
- Schep 2 grote lepels van het basisbeslag in een kom.
- Meng het eiwit er in delen door en meng tot een mooi geheel.
- Schep het beslag in een spuitzak en vul 2 soufflé bakjes.
- Strijk de massa glad en veeg met je duim de rand schoon.
- Bak de soufflés in 6 minuten op 200 graden af.
- Bestrooi met een beetje poedersuiker.
- Zet nog heel even in de oven om de suiker een beetje te laten smelten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.