Amandelcake met perzik en five-spice
Een angstaanjagende taart, volgens André. Maar wel echt kunstwerkje. De binnenkant is een amandelcake met perzikjam, five-spice-poeder en witte chocolade ganache.
Bakbenodigdheden
- 3 bakblikken van 20 cm doorsnede
- Staande mixer met toebehoren
- Bakpapier
- Bakspray
- Spuitzak
- Fondant-smoother
- Plastic deegschraper
- Klein paletmes
- Diverse kleine penselen
- Gouden spray
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onderwarmte.
- Bespuit de drie bakblikken met bakspray en bekleed de bodem met bakpapier.
Beslag
- Klop de boter en de suiker romig in de keukenmachine.
- Voeg één voor één de eieren toe, telkens als het vorige ei opgenomen is.
- Voeg het merg van het vanillestokje en het zout toe.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel en roer dit erdoorheen.
- Voeg eenderde van het beslag toe aan de ene kom en tweederde aan de andere.
- Voeg het five-spice-poeder toe aan tweederde van het beslag en roer goed door.
- Voeg de blauwe kleurstof toe aan eenderde van het beslag en roer goed door.
- Doe in elke vorm evenveel five-spicebeslag.
- Strijk uit over de vorm en schep nu een lepel blauw beslag in elke vorm.
- Draai met een vork het blauwe beslag in een vloeiende beweging door het five-spicebeslag tot er een golf patroon ontstaat.
- Zet de cakes in het midden van de oven en bak af in ongeveer 20 minuten.
Perzikjam
- Was de perziken met schil en snijd het vruchtvlees rond de pit weg.
- Doe de perziken in een steelpan met de suiker, het sap en de rasp van 2 citroenen.
- Zet de pan op het vuur en laat gedurende 15 minuten inkoken.
- Giet het meeste vocht af en laat de jam afkoelen in de koelkast.
Witte chocolade ganache
- Verwarm de room tot het kookpunt.
- Breek de chocolade en doe in een metalen schaal.
- Overgiet de chocolade met de hete room.
- Laat even smelten en roer goed door met een garde.
- Zet weg en roer af en toe even door.
- Giet de ganache in een spuitzak en leg koel weg.
Opbouw
- Kneed de fondant soepel en rol de fondant uit.
- Smeer de helft van de jam op de eerste taartlaag.
- Leg de tweede taartlaag erop en besmeer met de resterende jam.
- Sluit af met de laatste taartlaag.
- Smeer de taart af met de ganache met behulp van de plastic deegschraper.
- Pak de uitgerolde lap fondant en leg deze over je afgesmeerde taart.
- Strijk de taart glad met de smoother.
- Begin bovenaan en werk naar de randen toe.
- Snijd het fondant strak af.
- Beschilder het fondant met gouden eetbare verf of gebruik een stencil en goudspray.
- Vul de details in met een kwastje en gebruik hiervoor een mengsel van gele vloeibare verf met een drupje zwart.
- Gebruik de zilveren poederverf met een nat kwastje voor de tanden, de sigaret en de highlights.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.