Amandelcake met passievrucht
Deze Van Gogh taart met passievruchtcremeux is gemaakt van een granola van zonnebloempitten. Dat geeft een mooie crunch en past ook nog eens goed bij het thema.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Taartvorm met een diameter van 24 centimeter
- Taartvorm met een diameter van 22 centimeter
- 4 spuitzakken met verschillende mondstukjes
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Week de gelatineblaadjes.
- Bruin de boter voor de amandelcake.
- Bekleed de taartvorm met een diameter van 24 centimeter met bakpapier.
Amandelcake bereiden
- Verwarm de oven op 170 graden.
- Doe de eieren, eidooiers en 225 gram van de suiker in de kom van de staande mixer en mix het 6 minuten.
- Voeg de droge ingrediënten toe en vouw dit rustig door het eimengsel.
- Roer de gebruinde boter erdoorheen.
- Klop, in een andere kom, de eiwitten op en voeg in 2 stappen de rest van de suiker toe tot het een mooie glanzende meringue vormt.
- Vouw de meringue door het overige beslag.
- Doe het beslag in de taartvorm met een diameter van 24 centimeter en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.
- Haal de cake uit de oven zodra de bovenkant mooi terugveert.
Passievruchtcrèmeux
- Doe de passievruchtpuree en de eieren in een steelpan en verwarm dit al roerend tot 80 graden.
- Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine en de boter door het beslag tot alles goed gemengd is.
- Bekleed de taartvorm met een diameter van 22 centimeter met vershoudfolie en stort de crèmeux uit in de taartvorm.
- Laat de passievruchtcrèmeux afkoelen.
Oranjebloesemroom
- Klop de crème fraîche op samen met de slagroomversteviger, poedersuiker en het merg van het vanillestokje.
- Voeg de slagroom in delen toe aan de crème fraîche.
- Klop op half hoge snelheid door tot de room mooie golven vormt, doe dit niet langer dan een minuut.
- Roer de oranjebloesem en de kleurstof door het beslag tot het goed gemengd is.
- Zet de oranjebloesemroom koel weg.
Zonnebloempitten
- Meng de zonnebloempitten samen met de maple syrup, zonnebloemolie, het zout en kaneel.
- Rooster de pitten ongeveer 10-11 minuten in de oven.
- Koel af en breek het in kleine stukken zodat het mooi over de taart gestrooid kan worden.
- Zet apart tot de samenstelling.
Meringue-zonnebloemen
- Verwarm de suiker en het water in een steelpannetje.
- Begin met het kloppen van de eiwitten zodra de siroop een temperatuur van 113 graden heeft bereikt.
- Haal de pan van het vuur en stop het kookproces door de onderkant van de pan in een laagje water te zetten.
- Voeg de siroop langzaam, maar geleidelijk toe aan de eiwitten en klop door op hoge snelheid.
- Klop door tot de meringue mooi glanst, dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Verdeel de meringue in twee gelijke porties.
- Kleur 1 portie geel en 1 portie groen.
- Doe de gele meringue in een spuitzak met een spuitmondje om blaadjes op te spuiten.
- Doe de groene meringue in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje om de takken en bladeren van de takken op te spuiten.
Opbouw
- Snijd de amandelcake doormidden.
- Smeer hier de passievruchtcrèmeux op.
- Bedek de passievruchtcrèmeux met een deel van de oranjebloesemroom.
- Leg hier de bovenste helft van de cake bovenop.
- Bedek de rest van de taart met oranjebloesemroom.
- Zet een ronde steker bovenop de taart en giet hier de zonnebloempitten in.
- Herhaal dit 4 of 5 keer.
- Maak zonnebloemblaadjes van de oranjebloesemroom rondom de zonnebloempitten.
- Spuit op de zijkant van de taart takken voor de zonnebloemen en spuit hier blaadjes bij.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.