Amandelcake met bramen
Een vaas met bloemen die je ook nog eens (gedeeltelijk) op kunt eten. Een uniek taartje met een heerlijke smaak van amandel en rood fruit.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Ronde bakvorm met een diameter van 22 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Cake
- Klop de eieren samen met de suiker.
- Voeg de olie toe klop goed door.
- Meng het bakpoeder met de bloem in een aparte kom.
- Voeg de bloem met het bakpoeder het amandelmeel en de amandelessence toe en meng goed.
- Doe het beslag in de bakvorm en bak het 25 à 30 minuten in de oven.
- Laat het op een rooster afkoelen.
Botercrème
- Voeg de suiker aan de eiwitten toe en zet het au bain-marie op gemiddeld vuur.
- Controleer met een vinger of de suiker gesmolten is.
- Klop de suiker samen met de eiwitten voor 15 minuten.
- Voeg de boter toe en blijf 5 tot 10 minuten kloppen.
- Voeg het vanille-extract toe.
Opbouw
- Snijd de cake in 5 lagen.
- Stapel de cake en smeer de botercrème tussen de lagen.
- Snijd de cake in de vorm van een vaas.
- Besmeer de buitenkant van de taart met botercrème.
- Rol witte fondant op en bekleed de taart.
- Meng de gele dust met de plantaardige boter en kleur de helft van de vaas geel.
- Trek een zwarte lijn tussen de kleuren met eetbare stift.
- Bekleed de halve bollen van piepschuim met bruin fondant.
- Knijp met een pincet in de fondant om de textuur van het hart van een zonnebloem na te bootsen.
- Breng een beetje bruine dust aan op het hart van de zonnebloemen.
- Gebruik geel fondant voor de bloemblaadjes en versier met oranje dust.
- Steek stukjes geel bloemdraad in de piepschuimen bol en schuif hier de blaadjes overheen.
- Plaats de zonnebloemen op de taart met het groene bloemdraad.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.