E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

All the goodness

Een super vrolijke taart, gevuld met chocolade, snoepjes, aardbeienkwark. Gedecoreerd met schuimpjes, lolly’s én popcorn!

Nicole

Recept van
Nicole

Taart
(43) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 180 gram patentbloem
  • 15 gram maïzena
  • 165 gram suiker
  • 225 gram eiwit
  • 150 gram eidooier

Aardbeienmousse

  • 500 gram volle kwark
  • 250 gram slagroom
  • 500 gram diepvries aardbeien
  • 8 blaadjes gelatine

Chocolademousse

  • 110 gram suiker
  • 440 gram slagroom
  • 110 gram eidooier
  • 220 gram pure chocolade

Schuimpjes

  • 100 gram suiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram eiwit
  • enkele druppels rode kleurstof

Meringuebotercrème

  • 240 gram suiker
  • 360 gram boter
  • 120 gram eiwit
  • 100 gram witte chocolade callets
  • 100 gram aardbeien (gevriesdroogd)

Afwerken/decoreren

  • 300 gram kristalsuiker
  • 125 milliliter slagroom
  • 90 gram boter
  • 90 gram maïskorrels
  • 1.5 theelepel zout

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine
  • Bakjes
  • Spatels
  • 3 bakblikken van 20 cm
  • Suikerthermometer
  • Groot paletmes
  • Klein paletmes
  • Grote pan
  • 2 steelpannen
  • Spuitzak
  • Spuitmondje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Biscuit

  • Klop in een vetvrije mengkom de eiwitten luchtig, voeg suiker toe en klop tot stijve pieken.
  • Roer de eierdooiers los en spatel door het opgeklopte eiwit. Volg met de droge ingrediënten en spatel door.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel het biscuitbeslag over de bakplaten.
  • Bak het beslag in circa 8 minuten goudbruin en gaar.

Aardbeienmousse

  • Pureer de aardbeien.
  • Verhit in een steelpan een klein beetje aardbeienpuree tot 30 graden en los de gelatine hierin op.
  • Klop ondertussen de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en spatel de overige ingrediënten erdoor.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Chocolademousse

  • Maak een pâté à bombe: doe suiker en 25 gram water in een steelpan.
  • Laat de suiker oplossen en breng het geheel aan de kook.
  • Klop ondertussen eierdooiers met een (hand)mixer tot een zachte, romige massa.
  • Giet, wanneer de suikersiroop 120 graden is, deze al kloppend langzaam bij het ei.
  • Blijf circa 5 minuten kloppen tot een mooi een bleek mengsel.
  • Laat afkoelen en roer af en toe door.
  • Klop vervolgens slagroom lobbig en smelt de chocolade au bain-marie.
  • Meng een klein beetje slagroom door de chocolade, roer dit mengsel door de pâté à bombe en schep vervolgens bij de overige gesmolten chocolade.
  • Bewaar de chocolademousse tot gebruik in de koelkast.

Schuimpjes

  • Verlaag de oventemperatuur naar 100 graden.
  • Trek 3 strepen met de kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak.
  • Verwerk de ingrediënten tot een Zwitsers schuim en schep in een spuitzak.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit kleine toefjes op de bakplaat.
  • Bak de schuimpjes in circa 35 minuten gaar.

Meringuebotercrème

  • Klop boter zalvig en maak van eiwitten en suiker een Italiaanse meringue.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en maal de gevriesdroogde aardbeien tot poeder.
  • Spatel de boter door de meringue. Verdeel de meringuebotercrème in 2 gelijke delen en meng de ene helft met de (afgekoelde) gesmolten chocolade en de andere helft met het aardbeienpoeder.

Afwerken/decoreren

  • Steek 4 rondjes van 20 en 4 rondjes van 15 uit het biscuit.
  • Bouw een aardbeientaart op met 4 lagen biscuit (grote), 2 lagen aardbeienmousse, 1 laag chocolademousse en laat opstijven in de koelkast.
  • Bouw het kleine taartje op met 4 lagen biscuits (kleine) 2 lagen chocolademousse, 1 laag aardbeienmousse en laat opstijven in de koelkast.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en laat de maïs poppen. Maak een karamelsaus van de overige ingrediënten en haal de popcorn door de karamelsaus.
  • Smeer de grote taart af met de roze botercrème en het kleinere taartje met de witte variant.
  • Versier de taart met de snoepjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.