Bakgereedschap
- Keukenmachine
- Bakjes
- Spatels
- 3 bakblikken van 20 cm
- Suikerthermometer
- Groot paletmes
- Klein paletmes
- Grote pan
- 2 steelpannen
- Spuitzak
- Spuitmondje
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
Biscuit
- Klop in een vetvrije mengkom de eiwitten luchtig, voeg suiker toe en klop tot stijve pieken.
- Roer de eierdooiers los en spatel door het opgeklopte eiwit. Volg met de droge ingrediënten en spatel door.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel het biscuitbeslag over de bakplaten.
- Bak het beslag in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Aardbeienmousse
- Pureer de aardbeien.
- Verhit in een steelpan een klein beetje aardbeienpuree tot 30 graden en los de gelatine hierin op.
- Klop ondertussen de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en spatel de overige ingrediënten erdoor.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Chocolademousse
- Maak een pâté à bombe: doe suiker en 25 gram water in een steelpan.
- Laat de suiker oplossen en breng het geheel aan de kook.
- Klop ondertussen eierdooiers met een (hand)mixer tot een zachte, romige massa.
- Giet, wanneer de suikersiroop 120 graden is, deze al kloppend langzaam bij het ei.
- Blijf circa 5 minuten kloppen tot een mooi een bleek mengsel.
- Laat afkoelen en roer af en toe door.
- Klop vervolgens slagroom lobbig en smelt de chocolade au bain-marie.
- Meng een klein beetje slagroom door de chocolade, roer dit mengsel door de pâté à bombe en schep vervolgens bij de overige gesmolten chocolade.
- Bewaar de chocolademousse tot gebruik in de koelkast.
Schuimpjes
- Verlaag de oventemperatuur naar 100 graden.
- Trek 3 strepen met de kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak.
- Verwerk de ingrediënten tot een Zwitsers schuim en schep in een spuitzak.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit kleine toefjes op de bakplaat.
- Bak de schuimpjes in circa 35 minuten gaar.
Meringuebotercrème
- Klop boter zalvig en maak van eiwitten en suiker een Italiaanse meringue.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en maal de gevriesdroogde aardbeien tot poeder.
- Spatel de boter door de meringue. Verdeel de meringuebotercrème in 2 gelijke delen en meng de ene helft met de (afgekoelde) gesmolten chocolade en de andere helft met het aardbeienpoeder.
Afwerken/decoreren
- Steek 4 rondjes van 20 en 4 rondjes van 15 uit het biscuit.
- Bouw een aardbeientaart op met 4 lagen biscuit (grote), 2 lagen aardbeienmousse, 1 laag chocolademousse en laat opstijven in de koelkast.
- Bouw het kleine taartje op met 4 lagen biscuits (kleine) 2 lagen chocolademousse, 1 laag aardbeienmousse en laat opstijven in de koelkast.
- Verhit een scheutje olie in een pan en laat de maïs poppen. Maak een karamelsaus van de overige ingrediënten en haal de popcorn door de karamelsaus.
- Smeer de grote taart af met de roze botercrème en het kleinere taartje met de witte variant.
- Versier de taart met de snoepjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.