Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
Bereiding
- Kneed poedersuiker, boter en oranjebloesemwater door elkaar.
- Voeg bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat water toe om het zachter te krijgen.
- Verdeel het deeg in twee bollen. Kneed door één helft een beetje cacao naar smaak.
- Laat beide degen 15 minuten rusten in de koelkast.
- Kneed amandelspijs soepel met oranjebloesemwater, geraspte sinaasappelschil en eventueel wat extra water. Rol hier kleine balletjes van voor de vulling.
- Rol beide degen zo dun mogelijk uit tot een lap van tenminste 21×28 centimeter.
- Maak het chocoladedeeg vochtig met een beetje water en leg het witte deeg er op.
- Snijd hier 12 vierkantjes van 7×7 centimeter uit.
- Snijd ieder vierkantje aan iedere zijde een beetje in (dus niet in de hoeken), leg de vulling in het midden en vouw het deeg als een pakketje dicht.
- Knijp van elk pakketje de hoekjes plat zodat er een blaadje van een bloem ontstaat.
Garnering
- Garneer met een amandel en bak de koekjes in circa 20 minuten gaar.
- Glans af met wat vloeibare honing.
- Laat afkoelen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.