E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Algerijnse bloemkoekjes

Koekjes
(9) reviews

Ingrediënten

Bereiding

  • 50 gram poedersuiker
  • 65 gram boter
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 250 gram bloem
  • snufjes cacao
  • 125 gram amandelspijs
  • 1 theelepel sinaasappel (rasp)
  • water

Garnering

  • honing
  • blanke amandelen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier

Bereiding

  • Kneed poedersuiker, boter en oranjebloesemwater door elkaar.
  • Voeg bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat water toe om het zachter te krijgen.
  • Verdeel het deeg in twee bollen. Kneed door één helft een beetje cacao naar smaak.
  • Laat beide degen 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Kneed amandelspijs soepel met oranjebloesemwater, geraspte sinaasappelschil en eventueel wat extra water. Rol hier kleine balletjes van voor de vulling.
  • Rol beide degen zo dun mogelijk uit tot een lap van tenminste 21×28 centimeter.
  • Maak het chocoladedeeg vochtig met een beetje water en leg het witte deeg er op.
  • Snijd hier 12 vierkantjes van 7×7 centimeter uit.
  • Snijd ieder vierkantje aan iedere zijde een beetje in (dus niet in de hoeken), leg de vulling in het midden en vouw het deeg als een pakketje dicht.
  • Knijp van elk pakketje de hoekjes plat zodat er een blaadje van een bloem ontstaat.

Garnering

  • Garneer met een amandel en bak de koekjes in circa 20 minuten gaar.
  • Glans af met wat vloeibare honing.
  • Laat afkoelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.