Voorbereiding voor alfajores
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Koekjes
- Zeef de bloem, maïzena en poedersuiker en doe alles in een kom.
- Voeg er de gesneden blokjes boter aan toe en het hele ei en het eigeel.
- Kneed tot een zacht deeg ontstaat. Lukt dit niet, doe er dan een scheutje melk bij.
- Laat het deeg 15 minuten rusten en verdeel vervolgens in 4 gelijke stukken.
- Bestrijk een stuk bakpapier met wat boter.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter.
- Steek nu met vormpjes koekjes uit en leg op het bakpapier.
- Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaat op 180 graden.
- Laat ze afkoelen en laat ze daarna ook nog een paar uur rusten.
Dulce de leche
- Giet de melk en suiker in een pan met een dikke bodem.
- Zet op een matig tot hoog vuur en roer met een garde tot de suiker is opgelost.
- Schrap vervolgens het merg uit het vanillestokje en doe het samen met de peul in de melk.
- Voeg de honing en bakpoeder toe. Blijf goed roeren en draai het vuur lager zodra het mengsel kookt.
- Laat het vervolgens nog anderhalf uur op een laag vuur koken. De melk verandert langzaam van kleur en wordt bruin.
- Als er een romige substantie ontstaat, maar nog niet vast, draai dan het vuur uit en verwijder de vanillepeul.
- Houd er rekening mee dat de dulce de leche ook nadat je het vuur hebt uitgezet blijft stollen.
- Giet de room over in kleinere schaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.
Opbouw van alfajores
- Smeer de dulce de leche op een koekje en leg er nog een koekje bovenop.
- Maak de alfajores af door ze door de geraspte kokos te rollen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.