Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Bakplaat
- Bakring van ø 20 centimeter
- Paletmes
- Plamuurmes
- Cellofaan plastic
- Tandwiel sjabloon
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 215 graden.
- Week de gelatine voor de mousse en de gelei in twee aparte bakjes met koud water.
- Leg een cellofaan plastic klaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Knip uit een papiertje de vorm van een tandwiel.
Chocoladeklok
- Smelt de chocolade au bain-marie tot 45-50 graden.
- Giet 2/3e op het werkblad en tableer tot de chocolade ongeveer 25-28 graden is.
- Giet terug bij de rest van de chocolade en roer door.
- Giet de chocolade uit op een vel cellofaan plastic.
- Doe dit netjes en rustig zodat er een mooie cirkel ontstaat. Help indien nodig mee met het paletmes.
- Laat uitharden.
- Verwarm een cirkelvormige uitsteker/bakring van ongeveer ø 20 centimeter en steek een cirkel uit de chocolade.
Amandelbiscuit
- Smelt de roomboter.
- Klop de eiwitten met de helft van de suiker en de snuf zout luchtig.
- Meng de overgebleven suiker, amandelmeel, cacaopoeder en bloem door elkaar.
- Meng dit met de 2 eieren.
- Spatel daarna het opgeklopte eiwit erdoor.
- Strijk het beslag uit op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak in 5 tot 10 minuten gaar.
- Laat afkoelen en steek met de bakring van ø 20 centimeter 2 cirkels uit.
Chocolademousse
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Klop de slagroom lobbig en zet terug in de koelkast.
- Breng het water met de suiker aan de kook.
- Klop de eidooiers met een snuf zout luchtig.
- Giet de kokende suikermassa al kloppend bij de eidooiers.
- Verwarm de gelatine met wat aanhangend water tot deze is gesmolten.
- Giet het langzaam, al kloppend, bij de eidooiers.
- Voeg een grote lepel slagroom toe aan de gesmolten chocolade en maak familie.
- Voeg dit mengsel bij de rest van de slagroom.
- Meng ook het eimengsel er doorheen.
- Doe je mousse in een spuitzak met gladde spuitmond.
Chocolade gelei
- Breng het water met de suiker, slagroom en cacaopoeder aan de kook.
- Kook tot het is ingedikt.
- Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het mengsel en roer goed door.
- Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.
Klok
- Meng het water met de poedersuiker tot deze is opgelost.
- Voeg de gouden kleurpoeder toe.
- Maak van een bakpapiertje een cornetje en knip het puntje eraf.
- Vul met het goudglazuur.
- Pak de schijf/ring chocolade en teken hier een klok van Romeinse cijfers op met het goudglazuur.
- Leg het tandwiel-sjabloon in het midden van de taart en bestrooi met wat cacaopoeder. Haal het papiertje weer weg.
- Doe wat advocaat in een spuitzak en spuit bij elk cijfer een dopje advocaat.
- Ook 1 dopje in het midden.
- Teken vervolgens met het cornetje de wijzers op de klok.
Opbouw
- Vet de ø 20 centimeter bakring in met olie.
- Pak een plak biscuit en besmeer deze met een paar eetlepels advocaat.
- Leg onder in de bakring.
- Vul de ring tot halverwege met de chocolademousse.
- Smeer de volgende plak biscuit in met een paar eetlepels advocaat en leg op de mousse.
- Vul de ring verder met de mousse.
- Zet in de vriezer.
- Plaats de taart als hij goed is opgesteven op een taartrek met daaronder een opvangbak.
- Giet de chocolade gelei over de taart.
- Laat uitdruppelen en haal de hangende druppels weg.
- Leg uiteindelijk de chocolade klok op de taart en serveren maar!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.