Voorbereiding
- Knip uit papier stervormige sjablonen voor je cacao-patroon.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een springvorm van ø 29 centimeter in.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Wenerbodem
- Snijd de boter in kleine blokjes.
- Kneed een mooi deeg van alle ingrediënten.
- Doe het deeg in de springvorm en bak in ongeveer 20 minuten gaar.
Biscuitbodem
- Scheid de eieren.
- Klop in een kom de eiwitten stijf met 80 gram suiker en 3 eetlepels water.
- Klop in een andere kom de eidooiers schuimig met 135 gram suiker.
- Spatel beide eimengsels voorzichtig door elkaar.
- Zeef de bloem, maizena en het cacaopoeder en schep er in delen rustig door.
- Giet op de met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit tot een dunne plak.
- Bak in ongeveer 10 minuten gaar.
- Na het bakken direct op de kop storten en het bakpapier voorzichtig loshalen.
- Laat het biscuit afkoelen op een rooster.
Advocaat crème
- Klop 50 milliliter melk met de eidooiers, de suiker en de maïzena tot een papje.
- Verwarm 450 milliliter melk in een pan.
- Giet de helft van de warme melk bij het papje en roer goed door.
- Giet het papje terug in de pan en laat het zachtjes inkoken terwijl je blijft roeren.
- Voeg de advocaat toe.
- Giet in een schaal, bedek met folie en laat afkoelen.
Mascarpone crème
- Klop de mascarpone los met een garde.
- Klop in een andere kom de slagroom lobbig met de basterdsuiker en de poedersuiker.
- Voeg beide delen samen en meng goed door.
Opbouw
- Bestrijk de wenerbodem met een laag advocaat crème.
- Bestrijk de biscuitbodem met een laagje advocaat crème.
- Strijk daar 2/3e van de mascarpone crème overheen.
- Snijd 6 repen van ongeveer 5 centimeter breed uit je biscuitbodem.
- Rol 1 reepje helemaal op en zet het rolletje op de zijkant.
- Plak de volgende reep tegen het einde van de vorige reep en blijf doorrollen.
- Er ontstaat een spiraalvormige taart.
- Ga door tot alle repen op zijn.
- Til je opgerolde biscuit voorzichtig op en plaats hem op de wenerbodem.
- Strijk de boven- en zijkant van de taart af met het overige deel van de mascarpone crème.
- Druk wat amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart.
- Leg het ster-sjabloon op de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel licht met cacaopoeder.
- Verwijder het sjabloon.
- Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf en spuit hiervan toeven op de taart.
- Garneer het geheel met rood fruit en de kiwi.
Bakgereedschap
- Bakplaat
- Keukenmachine met toebehoren
- Handmixer
- Springvorm van ø 29 centimeter
- Paletmes
- Taartrooster
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.