E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Advo-choco taart

Johan is is dol op oud-Hollandse taarten. Deze klassieker bevat een zachte advocaatmousse, een fijn biscuit en een krokante wenerbodem. Het verse fruit zorgt voor een frisse tegenhanger.

Johan

Recept van
Johan

Taart
(8) reviews

Ingrediënten

Wenerbodem

  • 275 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 gram boter
  • 110 gram kristalsuiker
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • rasp van halve citroen
  • 1 mespunt zout

Biscuitbodem

  • 7 eieren
  • 225 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 70 gram maïzena
  • 40 gram cacao

Advocaat crème

  • 500 milliliter melk
  • 2 eidooiers
  • 75 gram maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 250 milliliter advocaat

Mascarpone crème

  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel poedersuiker

Opbouw

  • 100 gram amandelschaafsel
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • rood fruit
  • 1 kiwi

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Knip uit papier stervormige sjablonen voor je cacao-patroon.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een springvorm van ø 29 centimeter in.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Wenerbodem

  • Snijd de boter in kleine blokjes.
  • Kneed een mooi deeg van alle ingrediënten.
  • Doe het deeg in de springvorm en bak in ongeveer 20 minuten gaar.

Biscuitbodem

  • Scheid de eieren.
  • Klop in een kom de eiwitten stijf met 80 gram suiker en 3 eetlepels water.
  • Klop in een andere kom de eidooiers schuimig met 135 gram suiker.
  • Spatel beide eimengsels voorzichtig door elkaar.
  • Zeef de bloem, maizena en het cacaopoeder en schep er in delen rustig door.
  • Giet op de met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit tot een dunne plak.
  • Bak in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Na het bakken direct op de kop storten en het bakpapier voorzichtig loshalen.
  • Laat het biscuit afkoelen op een rooster.

Advocaat crème

  • Klop 50 milliliter melk met de eidooiers, de suiker en de maïzena tot een papje.
  • Verwarm 450 milliliter melk in een pan.
  • Giet de helft van de warme melk bij het papje en roer goed door.
  • Giet het papje terug in de pan en laat het zachtjes inkoken terwijl je blijft roeren.
  • Voeg de advocaat toe.
  • Giet in een schaal, bedek met folie en laat afkoelen.

Mascarpone crème

  • Klop de mascarpone los met een garde.
  • Klop in een andere kom de slagroom lobbig met de basterdsuiker en de poedersuiker.
  • Voeg beide delen samen en meng goed door.

Opbouw

  • Bestrijk de wenerbodem met een laag advocaat crème.
  • Bestrijk de biscuitbodem met een laagje advocaat crème.
  • Strijk daar 2/3e van de mascarpone crème overheen.
  • Snijd 6 repen van ongeveer 5 centimeter breed uit je biscuitbodem.
  • Rol 1 reepje helemaal op en zet het rolletje op de zijkant.
  • Plak de volgende reep tegen het einde van de vorige reep en blijf doorrollen.
  • Er ontstaat een spiraalvormige taart.
  • Ga door tot alle repen op zijn.
  • Til je opgerolde biscuit voorzichtig op en plaats hem op de wenerbodem.
  • Strijk de boven- en zijkant van de taart af met het overige deel van de mascarpone crème.
  • Druk wat amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart.
  • Leg het ster-sjabloon op de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel licht met cacaopoeder.
  • Verwijder het sjabloon.
  • Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf en spuit hiervan toeven op de taart.
  • Garneer het geheel met rood fruit en de kiwi.

Bakgereedschap

  • Bakplaat
  • Keukenmachine met toebehoren
  • Handmixer
  • Springvorm van ø 29 centimeter
  • Paletmes
  • Taartrooster

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.