Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Handmixer
- Siliconen bakkwast
- Keukenthermometer
- 3 springvormen van ø 15 centimeter
- 2 springvormen van ø 22 centimeter
- Bakpapier
- Spuitzakken
- Zeef
- Marmeren plaat
- Spatels
- Penseel
- Acetaatfolie
- Bubble tea straws
Voorbereiding
- Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 170 graden convectie.
Chocolade fudge cake
- Meng alle droge ingrediënten.
- Voeg de eieren, karnemelk en zonnebloemolie toe en mix tot een geheel.
- Voeg de vanillearoma en het kokende water toe en mix tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvormen van 15 centimeter en bak de cakes in 25-30 minuten af.
Vanille cake
- Klop de roomboter, suiker, vanille, zout en zonnebloemolie romig en luchtig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Schraap de zijkanten van de kom tussendoor schoon.
- Voeg de citroenrasp toe.
- Zeef de bloem met de maïzena en bakpoeder en voeg dit afwisselend met de karnemelk toe aan het beslag. Mix tot een glad beslag, niet te lang.
- Verdeel het beslag over de bakvormen van 22 centimeter
- Bak de cakes in 25-30 minuten af.
Chocolade botercrème
- Verwarm de eiwitten met de suiker en het zout au bain-marie tot 70 graden.
- Haal van de warmtebron en klop stijf.
- Voeg de roomboter in delen toe en klop tot een gladde crème.
- Voeg daarna de vanille en gezeefde cacaopoeder toe en mix het mengsel tot een gladde botercrème.
Roomkaasmousse
- Klop de roomkaas met de suiker en vanille stijf.
- Klop in een aparte kom de slagroom stijf.
- Voeg de slagroom in delen toe aan de roomkaas en spatel tot een gladde mousse.
- Laat de mousse afkoelen in de koelkast.
- Snijd de aardbeien in stukjes.
Witte chocolademousse
- Verwarm 65 gram slagroom met de witte chocolade en roer tot een gladde ganache.
- Laat afkoelen in de diepvries.
- Klop de roomkaas samen met de afgekoelde ganache stijf.
- Klop in een aparte kom de overige slagroom met de vanille stijf.
- Voeg de slagroom in delen toe aan de roomkaas en spatel tot een gladde mousse.
- Zet koel tot gebruik.
- Halveer de frambozen.
Chocolade penseelstreken
- Tempereer de chocolade.
- Doe de chocolade in verschillende spuitzakken.
- Spuit kleine hoopjes chocolade op de acetaatvellen en smeer ze uit met een kwast.
- Herhaal dit voor alle 3 de chocolade soorten.
- Bestrijk een aantal chocolade penseelstreken met goudpoeder.
Opbouw
- Snijd de cakes lagen.
- Vul de chocolade fudge cake met de roomkaasmousse en stukjes aardbei.
- Smeer dun af met de botercrème en laat opstijven in de koeling.
- Vul de vanillecake met de witte chocolademousse en stukjes framboos.
- Smeer dun af met de botercrème en laat opstijven in de koeling.
- Smeer de taarten nu wat dikker af met botercrème en maak glad. Plaats wederom in de koeling.
- Stapel de taarten met behulp van de bubble tea straws op elkaar.
- Gooi de overgebleven getempereerde chocolade als een soort Jackson Pollock tegen de taart aan met een kwast.
- Meng wat goudpoeder met water en versier ook daarmee de taart.
- Plak de chocolade penseelstreken als een mooie waaier op de bovenste taart.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.