E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Abstract chocolade palet

Leef je uit met chocolade fudge cake met roomkaas mousse en aardbeien, ​en vanille cake met witte chocolademousse en frambozen. Het design is voor de echte Jackson Pollocks onder ons. Gooi en smeer de chocolade over de taart voor je eigen spectaculaire exemplaar. Let op: smeerboel gevaar!

Zeinab

Recept van
Zeinab

Taart
(30) reviews

Ingrediënten

Chocolade fudge cake

  • 260 gram tarwebloem 
  • 410 gram kristalsuiker 
  • 85 gram cacaopoeder 
  • 2 theelepels baksoda
  • 1 theelepel zout 
  • 3 eieren
  • 240 milliliter karnemelk 
  • 240 milliliter zonnebloemolie
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 240 milliliter kokend water

Vanille cake

  • 375 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 40 gram zonnebloemolie 
  • 615 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepel vanille aroma 
  • 1 theelepel zout 
  • 8 eieren 
  • 2 citroenen, rasp
  • 600 gram tarwebloem 
  • 90 gram maïzena
  • 3 eetlepel bakpoeder 
  • 565 milliliter karnemelk

Chocolade botercrème

  • 500 gram eiwit
  • 850 gram kristalsuiker 
  • 1350 gram ongezouten roomboter
  • 2 theelepels zout
  • 6 eetlepels vanille aroma 
  • 100 gram cacaopoeder

Roomkaasmousse

  • 200 gram roomkaas 
  • 150 gram slagroom 
  • 40 gram kristalsuiker 
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 200 gram aardbeien

Witte chocolademousse

  • 300 gram roomkaas 
  • 200 gram witte chocolade
  • 365 gram slagroom 
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 300 gram frambozen

Chocolade penseelstreken

  • 800 gram pure chocolade 54,5%
  • 800 gram melkchocolade
  • 800 gram witte chocolade 
  • Goudpoeder

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Handmixer
  • Siliconen bakkwast 
  • Keukenthermometer
  • 3 springvormen van ø 15 centimeter
  • 2 springvormen van ø 22 centimeter
  • Bakpapier
  • Spuitzakken
  • Zeef 
  • Marmeren plaat 
  • Spatels
  • Penseel
  • Acetaatfolie
  • Bubble tea straws 

Voorbereiding

  • Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier. 
  • Verwarm de oven voor op 170 graden convectie.

Chocolade fudge cake

  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Voeg de eieren, karnemelk en zonnebloemolie toe en mix tot een geheel.
  • Voeg de vanillearoma en het kokende water toe en mix tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen van 15 centimeter en bak de cakes in 25-30 minuten af.

Vanille cake

  • Klop de roomboter, suiker, vanille, zout en zonnebloemolie romig en luchtig. 
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Schraap de zijkanten van de kom tussendoor schoon. 
  • Voeg de citroenrasp toe. 
  • Zeef de bloem met de maïzena en bakpoeder en voeg dit afwisselend met de karnemelk toe aan het beslag. Mix tot een glad beslag, niet te lang. 
  • Verdeel het beslag over de bakvormen van 22 centimeter 
  • Bak de cakes in 25-30 minuten af.

Chocolade botercrème

  • Verwarm de eiwitten met de suiker en het zout au bain-marie tot 70 graden.
  • Haal van de warmtebron en klop stijf.
  • Voeg de roomboter in delen toe en klop tot een gladde crème. 
  • Voeg daarna de vanille en gezeefde cacaopoeder toe en mix het mengsel tot een gladde botercrème. 

Roomkaasmousse

  • Klop de roomkaas met de suiker en vanille stijf.
  • Klop in een aparte kom de slagroom stijf.
  • Voeg de slagroom in delen toe aan de roomkaas en spatel tot een gladde mousse. 
  • Laat de mousse afkoelen in de koelkast.
  • Snijd de aardbeien in stukjes. 

Witte chocolademousse 

  • Verwarm 65 gram slagroom met de witte chocolade en roer tot een gladde ganache. 
  • Laat afkoelen in de diepvries. 
  • Klop de roomkaas samen met de afgekoelde ganache stijf.
  • Klop in een aparte kom de overige slagroom met de vanille stijf. 
  • Voeg de slagroom in delen toe aan de roomkaas en spatel tot een gladde mousse. 
  • Zet koel tot gebruik. 
  • Halveer de frambozen. 

Chocolade penseelstreken

  • Tempereer de chocolade.
  • Doe de chocolade in verschillende spuitzakken.
  • Spuit kleine hoopjes chocolade op de acetaatvellen en smeer ze uit met een kwast. 
  • Herhaal dit voor alle 3 de chocolade soorten. 
  • Bestrijk een aantal chocolade penseelstreken met goudpoeder. 

Opbouw 

  • Snijd de cakes lagen.
  • Vul de chocolade fudge cake met de roomkaasmousse en stukjes aardbei.
  • Smeer dun af met de botercrème en laat opstijven in de koeling. 
  • Vul de vanillecake met de witte chocolademousse en stukjes framboos. 
  • Smeer dun af met de botercrème en laat opstijven in de koeling. 
  • Smeer de taarten nu wat dikker af met botercrème en maak glad. Plaats wederom in de koeling. 
  • Stapel de taarten met behulp van de bubble tea straws op elkaar. 
  • Gooi de overgebleven getempereerde chocolade als een soort Jackson Pollock tegen de taart aan met een kwast. 
  • Meng wat goudpoeder met water en versier ook daarmee de taart.
  • Plak de chocolade penseelstreken als een mooie waaier op de bovenste taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.