Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg een bombevorm en plastic folie klaar.
- Bekleed een kleine springvorm met plastic folie.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Biscuit
- Klop de eieren met een snufje zout, vanille extract en kristalsuiker ongeveer 10 minuten tot het heel romig is en als een lint van de garde loopt.
- Zeef de bloem en cacao boven de kom en spatel dit er voorzichtig door.
- Verdeel het beslag over de twee bakplaten en bak ze 8 minuten in de hete oven.
- Laat de biscuit afkoelen op een rooster.
Aardbeiencoulis
- Maak aardbeien schoon en pureer met het sap van een halve citroen.
- Week de gelatine in koud water
- Verwarm 125 gram puree in een pannetje.
- Los de gelatine erin op en giet in een met huishoudfolie bekleed klein springvormpje
- Laat het mengsel in de diepvries opvriezen.
- Bewaar de rest van de coulis voor later.
Swiss rol
- Klop slagroom op met suiker.
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes.
- Leg 1 plak biscuit op een groot stuk huishoudfolie.
- Besmeer de plak met slagroom en verdeel de aardbeien over de slagroom.
- Rol de biscuit voorzichtig maar wel strak op met behulp van plastic folie.
- Leg in de koelkast om op te stijven.
Italiaanse meringue
- Klop de gepasteuriseerde eiwitten stijf met een snufje zout en 40 gram suiker.
- Maak suikersiroop van water en de overige suiker.
- Giet dit al kloppend bij het stijve eiwit en klop tot lauwwarm en glanzend schuim.
Aardbeien- en chocolademousse
- Klop de slagroom stijf.
- Week 6 blaadjes gelatine in koud water
- Verwarm 75 gram aardbeiencoulis, haal de pan van het vuur en meng de gelatine er door tot het gesmolten is.
- Meng dit met 250 gram Italiaanse meringue. Roer hier vervolgens nog 250 gram opgeklopte slagroom door.
- Doe in een schaal en laat opstijven in de koelkast.
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Laat afkoelen en meng dit vervolgens door 150 gram Italiaanse meringue.
- Roer hier nog 250 gram opgeklopte slagroom doorheen.
- Doe in een schaal en laat opstijven in de koelkast.
Samenstellen
- Bekleed de bombeschaal met huishoudfolie.
- Haal de Swiss roll uit de koelkast en snijd hier dunne plakjes van. Bekleed de schaal goed met de plakjes.
- Schep een laag aardbeienmousse in de schaal.
- Snijd een stuk biscuit uit en leg dit op de aardbeienmousse.
- Schep een laag chocolademousse op de biscuit
- Bedek met de aardbeiencoulisplak uit de vriezer.
- Schep weer een laag chocolademousse in de vorm en dek af met nog een biscuitlaag.
- Schep hier weer een laag aardbeienmousse op en dek af met de laatste plak biscuit. Druk voorzichtig, maar stevig aan.
- Zet in de koelkast of vriezer om op te stijven.
- Stort de bombe voor serveren op een schaal.
- Klop de slagroom met suiker op en doe in een spuitzak.
- Decoreer de bombe met een rand van slagroom en vers fruit.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.