Vier de liefde met deze limoen aardbei meringuetaart! Leuk om te geven, maar ook perfect voor een portie zelfliefde.
Bakbenodigdheden
- Keukenmachine
- Staande mixer met toebehoren
- Staafmixer
- Spuitflesje voor siroop
- 3 champagneglazen
- Geperforeerde vorm
- Geperforeerde bakmat
- Siliconen hartvorm
- Brander
Voorbereiding voor de meringuetaart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de gelatineblaadjes in water.
- Pureer de aardbeien in een keukenmachine en laat het uitlekken.
- Rasp en schil 6 limoenen.
Bodem van de meringuetaart
- Klop de roomboter met het zout op in een kom.
- Zeef de poedersuiker, amandelpoeder en maïzena boven de boter en meng dit goed door.
- Meng vervolgens de eieren door het mengsel.
- Voeg de bloem toe aan het deeg en meng dit goed door.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter en leg het vervolgens voor 10 minuten in de vriezer.
- Snijd het deeg in repen of schijven, bekleed de taartring met het deeg en zet de taartring op een geperforeerde bakmat.
- Bak de taartbodem gaar in 15 minuten en zet apart voor de opbouw van de meringuetaart.
Limoen aardbei vulling
- Breng het limoensap en de uitgelekte aardbeienpuree in een steelpan aan de kook.
- Meng de eidooiers met de suiker in een aparte kom goed door.
- Voeg langzaam de aardbeienpuree toe aan de eidooiers als het kookt en roer dit goed door.
- Doe het mengsel terug in de steelpan, zet het op het vuur en blijf net zolang roeren totdat het mengsel dikker wordt.
- Zeef het mengsel, zodat eventuele klontjes verwijderd worden.
- Voeg de gelatine toe aan het mengsel.
- Voeg de roomboter toe aan het mengsel als het iets is afgekoeld. Roer dit goed door totdat de boter volledig is gesmolten.
Munt basilicum gel
- Dip de munt en basilicum voor 10 tot 15 seconden in kokend water en vervolgens in ijswater.
- Pureer de munt en basilicum met het water in een kom.
- Doe een deel van de gepureerde kruiden in een steelpan, voeg de gelatine toe en verwarm dit mengsel.
- Giet het mengsel in een ovenschaal en laat het afkoelen.
- Pureer het mengsel tot een gel, als het volledig is opgesteven.
Aardbeienmousse
- Verwarm de gepureerde aardbeien en de suiker in een steelpan tot de suiker volledig is opgelost.
- Haal de steelpan van het vuur, voeg de gelatine toe aan de aardbeienpulp en roer goed door tot de gelatine is opgelost.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom in een aparte kom tot er zachte pieken ontstaan.
- Voeg het afgekoelde aardbeienpulp en citroenrasp toe aan de slagroom en spatel dit voorzichtig door elkaar.
- Giet de mousse in een bakje en laat het opstijven in de koelkast.
Zwitserse meringue
- Doe de eiwitten en de suiker in de kom, verwarm dit au bain-marie en klop op met een garde. Blijf kloppen totdat de suiker is opgelost en het mengsel warm aanvoelt.
- Doe het eiwit in de kom van de staande mixer en klop het wederom op.
- Voeg het limoensap toe en klop de eiwitten op tot stijve pieken.
Opbouw van de meringuetaart
- Spuit een aantal strepen kruidengel in de bodem.
- Voeg de aardbei-limoen vulling toe en laat dit opstijven.
- Decoreer de taart met toefjes meringue op de rand van de taart.
- Brand meringue met een brander lichtbruin.
- Leg het hart van aardbeien mousse op de taart en verdeel verse aardbeien daar omheen.
- Spuit toefjes kruidengel tussen de verse aardbeien.
- Serveer de meringuetaart met een glaasje champagne.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.