Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een bakvorm met een diameter van 20 centimeter in met boter en bestuif met wat bloem.
- Leg een chocolade-sjabloon klaar in de vorm van hulstblaadjes.
- Leg steekvormpjes in de vorm van een sneeuwvlokje maar in verschillende formaten klaar.
Chocoladebiscuit
- Klop eiwitten samen met suiker in de mixer stijf.
- Klop eidooiers los in een kom.
- Zeef in een andere kom bloem en cacaopoeder en meng door elkaar.
- Meng de geklopte eidooiers door het eiwit en spatel het bloemmengsel erdoor.
- Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak ongeveer 35 minuten in de oven.
- Laat vervolgens afkoelen op een rooster.
Chocoladeganache
- Breng in een pannetje de slagroom aan de kook.
- Breek de chocolade in stukjes, doe in een kom en giet hier de warme slagroom overheen. Laat dit rustig smelten en roer vervolgens goed door tot een egale massa.
- Laat de ganache opstijven in de koelkast.
Chocolade hulstblaadjes
- Smelt de groene candy melts au bain-marie.
- Schenk in een spuitzak en vul de chocolademold.
- Laat uitharden.
Gekarameliseerde pecannoten
- Rooster de pecannoten in een koekenpan en hak ze fijn.
- Warm de slagroom in een beker op in de magnetron.
- Karamelliseer in een steelpan de suiker. Zodra het goudbruin wordt, voeg al roerend heel langzaam de slagroom toe.
- Kook de karamel even op laag vuur totdat de slagroom helemaal is opgelost.
- Laat de karamel iets afkoelen en roer de boter en geroosterde pecannoten erdoor.
- Giet over op een plat bord en laat het geheel afkoelen.
Kerstboom-decoratie
- Meng de witte rolfondant met een beetje tylosepoeder en rol uit.
- Steek met behulp van de uitstekers een aantal sneeuwvlokken van verschillende formaten uit, prik ze op elkaar door een houten prikker en laat drogen.
- Versier het kerstboompje met wat gouden glittervlokken.
Samenstellen
- Klop een deel van de afgekoelde ganache luchtig in de mixer en schep in een spuitzak.
- Snijd de chocoladebiscuit in 3 of 4 lagen en smeer op elke plak biscuit een laagje karamel met pecannoten en spuit daarop een laagje opgeklopte chocoladeganache. Stapel op elkaar.
- Smeer de taart af met een laag chocoladeganache en laat even opstijven in de koelkast.
- Spuit de taart af met goudspray, plaats het witte kerstboompje boven op de taart en decoreer met chocolade hulstblaadjes en rode bessen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.