Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed bakvormen met bakpapier.
Bakgereedschap
- Roosters om taarten te laten afkoelen
- 2 bakvormen ø 20 centimeter
- Acetaatfolie (twee repen van 18 x 3 centimeter)
- Thermometer
- Liniaaltje
Red velvet cake
- Meng olie, eieren en suiker met keukenmachine tot een luchtig geheel.
- Zeef en meng in een andere kom, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout.
- Voeg rode kleurstof en vanille extract toe aan eiermengsel.
- Voeg om en om bloemmengsel en karnemelk aan het eimengsel toe tot het een geheel vormt.
- Voeg een theelepel witte azijn toe.
- Verdeel het beslag over de bakvormen.
- Bak in ca. 35 minuten in de oven gaar.
- Zaag nadat de cake is afgekoeld beide taarten een keer door, voor vier mooie lagen.
Chocolade truffels
- Verwarm de room.
- Smelt melkchocolade au bain-marie; voeg warme room toe.
- Hak de hazelnoten fijn.
- Voeg Baileys en hazelnoten toe.
- Giet het mengsel in een oppervlakkige schaal, afdekken met plasticfolie en laat afkoelen in de ijskast.
- Schep de chocoladeganache met een lepeltje en rol het in meerdere kleine balletjes.
- Bedek de chocoladetruffels met cacaopoeder en sommige met kokosrasp.
Chocolade hart doosje
- Tempereer de chocolade en bestrijk hiermee 2 repen acetaatfolie van 18 x 3 centimeter.
- Buig de chocoladereepjes om een rond voorwerp (bijvoorbeeld een flesje) waarbij een gedeelte uitsteekt (2 halve hartjes).
- Bestrijk een deel van de chocolade op een stuk bakpapier in vorm van een hart.
- Leg de inmiddels uitgeharde en gebogen chocolade repen hierop om een bakje in de vorm van een hart te maken.
- Vul het doosje met de truffels.
Witte chocolade-roomkaas-glazuur
- Smelt de witte chocolade en laat daarna iets afkoelen.
- Meng de boter en de roomkaas tot een glad geheel.
- Voeg de afgekoelde witte chocolade toe aan het mengsel.
- Voeg een theelepel vanille extract toe.
- Voeg poedersuiker toe (naar smaak).
Samenstellen
- Smeer het roomkaasmengsel tussen de lagen.
- Leg in de middelste laag plakjes aardbeien (200 gram).
- Stapel de lagen.
- Bestrijk de hele taart met de glazuur.
- Leg chocoladehartjes doos met truffels op de taart.
- Snijd aardbeien (100 gram) in hartjesvorm en leg langs de randen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.