Bakgereedschap
Groot paletmes 2
Klein paletmes 2
Rubber spatels 4
Keukenmachine
Bakblikken
6 grote schalen
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Cake
- Boter en 600 gram suiker kloppen en 1 voor 1 de eieren erbij. In een andere schaal de amandelmeel, de bloem het bakpoeder en zout goed mengen met een garde.
- Voeg 120 milliliter melk en de droge ingrediënten om en om toe.
- Verdeel het beslag in twee kommen. Maak van de ene helft een amandelbeslag door amandelextract toe te voegen. Maak van de andere helft een chocolade beslag door van de cacao, 120 milliliter melk en 60 gram suiker een papje te maken en dat erdoor te roeren.
- Breng nu op kleur. Maak van het amandelbeslag ⅓ geel. En laat de rest zoals het is. Maak van het chocolade beslag de helft rood en de helft blauw. Verdeel dit in de bakblikken en bak ongeveer een half uur op 180 graden.
- Laat alles goed afkoelen.
Ganache crème
- Smelt de chocolade en slagroom samen en laat koelen. Voeg dan de boter toe en klop dit op tot licht en luchtig.
Marspein
- De amandelen en suiker in een keukenmachine fijn laten draaien. Evt water toevoegen en amandelextract.
Afwerken/decoreren
- Snijd alle stukken in dezelfde lengte.
- Maak de kleurloze, de rode, de gele en de blauwe vakjes op de juiste maat.
- Plak de plakken met de ganache aan elkaar. Smeer de hele cake af met de ganache.
- Maak ⅔ van de marsepein zwart. Rol dit uit en bekleed hiermee de cake. Werk mooi af. Zet in de koeling. Maak van de overige marsepein verschillende kleuren en rol dit uit en snijd er rechthoekjes van. Plak al deze rechthoekjes op de zwarte cake.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.